Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eyüp Belediyesi Akıllı Belediyecilik Zirvesi’nin gözdesi oldu

TÜBİTAK destekli milli işletim sistemi PARDUS’a geçen Eyüp Belediyesi, Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen Akıllı Belediyecilik Zirvesi’nin gözdesi oldu. 2023 yılına kadar bir milyon 800 bin bilgisayarda kullanılması beklenen...

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2016 12:52
Haber Güncellenme Tarihi: 07.11.2016 12:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TÜBİTAK destekli milli işletim sistemi PARDUS’a geçen Eyüp Belediyesi, Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen Akıllı Belediyecilik Zirvesi’nin gözdesi oldu. 2023 yılına kadar bir milyon 800 bin bilgisayarda kullanılması beklenen PARDUS sistemi ile teknolojik olarak dışa bağımlılığın azalması, işletim sistemi ve diğer yazılım lisanslarından yıllık 2. 2 milyar dolar kar edilmesi amaçlanıyor.
Eyüp Belediyesi, Marmara Belediyeler Birliği (MBB) tarafından düzenlenen Akıllı Belediyecilik Zirvesi’nde yerini aldı. TÜBİTAK Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi (ULAKBİM) tarafından geliştirilen milli işletim sistemi PARDUS‘a geçen Eyüp Belediyesi, zirvenin gözdesi oldu. PARDUS sistemi kapsamında öncelikli olarak Bilgi İşlem Müdürlüğü personeline eğitim verildi. Kurumsal olarak ihtiyaç duyulan uygulama ve yönetsel işlevlerin eksiksiz olarak bulunduğu sistem sayesinde teknolojik olarak dışa bağımlılık azalırken işletim sistemi ve diğer yazılım lisanslarına ayrılan harcamalardan kar edilmesi hedefleniyor. Güvenlik açıklarının önüne geçen PARDUS Sistemi büyük oranlarda ekonomik tasarruf sağlayarak kurumların bütçelerine de katkı sunuyor.
"Bizim aslında her alanda milli olmamız lazım"
Fuarda değişik ve yeni bir çok uygulama bulunduğunu belirten Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, akıllı teknolojilerin belediyecilikteki önemine değindi. Aydın, "Eyüp Belediyesi olarak bizlerde PARDUS sistemine geçtik. Bu zirveye de PARDUS ile katıldık. Bizim açımızdan da deneyim aktarma ve deneyim alma fırsatımız oluyor. PARDUS sisteminin bir çok avantajı var. Öncelikle çok ciddi anlamda bilgi mahremiyeti, bilgi güvenliği sağlanıyor. Onun dışında çok ciddi bir ekonomik tasarruf sağlıyor. En önemlisi milli bir yazılım. Bizim aslında her alanda milli olmamız lazım. İnşallah bu sürece biz de bir parça katkı sağlamış oluruz" dedi.
Öte yandan teknolojik olarak dışa bağımlığı azaltan ve hizmet maliyetlerini düşüren PARDUS sistemi 20’nin üzerinde bakanlık ve kurum tarafından kullanılıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.