Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eylem yapan 65 işçi işten çıkarıldığını SMS ile öğrendi

Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde iş bırakarak eylem yapan 65 işçi, işten çıkarıldıklarını SMS ile öğrendi.Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde faaliyet gösteren bir fabrikada, 1 kişinin işten çıkartılmasına tepki gösteren 65 çalışan...

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2016 15:38
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2016 15:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde iş bırakarak eylem yapan 65 işçi, işten çıkarıldıklarını SMS ile öğrendi.
Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde faaliyet gösteren bir fabrikada, 1 kişinin işten çıkartılmasına tepki gösteren 65 çalışan iş bırakma eylemi yaptı. Yapılan görüşmelerin ardından fabrika yetkilileri işçiyi geri alacaklarını söyledi. Gece saatlerinde eylemlerini bırakan 65 işçi, bugün ise telefonlarına gönderilen SMS ile işten çıkartıldıklarını öğrendi. İşverenler tarafından gönderilen mesajda, “26.10.2016 tarihinde diğer işçilerle birlikte işi durdurmak, işinizi yapmamak ve çalışmamak suretiyle başlattığınız kanun dışı eyleminizi, çalışmanız, işbaşı ve işinizi yapmanız için yaptığımız duyurulara ve mesaja rağmen devam ettirerek çalışmadığınız ve işbaşı yapmadığınız, iş yerimizde tanzim edilen tutanaklar, kamera kayıtları, polis tutanakları ve sair delillerle tespit edilmiştir. Bu itibarla, gerek 6356 sayılı kanunun 70. maddesine, gerekse 4857 sayılı kanunun 25/II maddesi (h) fıkrasına göre iş sözleşmeniz 31.10.2016 tarihi itibariyle ihbarsız ve tazminatsız feshedilmiştir” ifadeleri yer aldı.
Fabrika önünde ateş yakarak eylemlerini sürdüren işçileri Birleşik Metal İş Sendikası Örgütlenme Genel Sekreteri Hami Baltacı ve sendikanın Kocaeli Şube Başkanı Telat Çelik ziyaret etti. Çelik yaptığı açıklamasında, “İşverenler işçileri sendikadan istifa etmeye zorladılar. Çıktığı yoldan geri çevirmeye çalıştılar. Beceremeyince bir hırs içerisinde tüm işçileri tazminatsız işten çıkardıklarını SMS’le duyurdular. Biz de geldik burada direniş ateşimizi yaktık. Bu mücadele sürecek. En nihayetinde kazanan Kandıra işçisi, kaybeden işveren olacak” diye konuştu.
İşçilerin fabrika önündeki bekleyişi sürüyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.