Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

EXPO, Dünyaca Ünlü Sanatçıların Konserine Hazırlanıyor

Plastik variller, teneke çöp kutuları, süpürge gibi eşyaların çıkardıkları sesle ritim ve dansı birleştiren dünyaca ünlü STOMP gurubu, EXPO 2016 Antalya Turkcell Büyük Amfide ücretsiz olarak izleyicilerle buluşuyor. STOMP son konserini...

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2016 12:40
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2016 12:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Plastik variller, teneke çöp kutuları, süpürge gibi eşyaların çıkardıkları sesle ritim ve dansı birleştiren dünyaca ünlü STOMP gurubu, EXPO 2016 Antalya Turkcell Büyük Amfide ücretsiz olarak izleyicilerle buluşuyor. STOMP son konserini 8 Mayıs akşamı verecek. Konserler alana giriş yapanlar tarafından ücretsiz olarak izlenebilecek. EXPO 2016 Antalya’da mayıs ayı içerisinde Jose Carreras, Emma Shapplin ve Level 42’da konser verecek.
“Çiçek ve çocuk” temasıyla 23 Nisan’da kapılarını açan EXPO 2016 Antalya’da Mayıs ayı boyunca her yaş grubuna hitap edecek farklı konserler düzenlenecek. Mayıs ayı etkinlik takvimi hakkında bilgi veren EXPO 2016 Antalya Genel Sekreter Yardımcısı Fırat Işık, efsane tenor Jose Carreras’ın 7 Mayıs akşamı Antalya Senfoni Orkastrası ile 14 Mayıs’ta ise Fransız soprano Emma Shapplin’in yine Antalya Devlet Senfoni Orkestrası ile Kongre Merkezinde konser vereceğini söyledi. Işık, 21 Mayıs’ta ise Level 42 grubunun kır aktivite alanında konser vereceğini belirtti.
Haziran ayında da konserlerin ve diğer etkinliklerin devam edeceğini ifade eden Işık, “Ülkemizin yurt dışında tanıtımı için bu tür gruplar mümkün olduğunca alanımızda etkinlik ve gösterilerde bulunacaklar. Gösterilerimiz 7’den 70’e herkesin ilgi duyacağı şekilde. Bütün halkımızı burada aramızda görmekten mutluluk duyacağız” dedi.
STOMP RENKLİ ŞOVLARIYLA DİKKAT ÇEKTİ
Genel Sekreter Yardımcısı Işık’ın açıklamalarının ardından gazeteciler için kısa bir gösteri yapan STOMP üyeleri, renkli şovlarıyla dikkati çekti. Çöp kovaları ve varilleri kullanarak gösteri yapan grup üyeleri sempatik hareketleriyle de beğeni topladı.
İlk şovlarını dün akşam yapan STOMP Grubu üyelerinden Philip Batcelon, EXPO 2016 Antalya alanının çok güzel bir alan olduğunu belirterek “Biz burada olmaktan dolayı çok memnunuz. Antalya’da bulunan herkesi bu alanı ve tabi ki bizim şovumuzu görmeye davete diyorum” dedi.
BAŞARININ SIRRI ÇOK ÇALIŞMAK
Grup üyelerinden Louise Durand ise 11 kişilik grup üyelerinin çok uzun zamandan beri birlikte çalıştığına dikkat çekerek başarılarının sırrını şu sözlerle açıkladı;
“Şovumuzdan önce her gün prova yapıyoruz. Böyle olunca da hep birlikte güzel çalıyoruz. Seyirci bize enerji verdiği zaman çok daha güzel oluyor. Biz de onlardan aldığımız bu enerjiyi tekrar onlara veriyoruz. Böyle olunca seyirci de çok eğleniyor.”
Şov sırasında teneke çöp kutularını adeta konuşturan grup üyelerinde Billy Hickling, hayatın içerisinde doğal bir ritm olduğunu belirterek şunları söyledi;
“Aslında herkesin bir ritmi var çünkü hepimizin bir kalp ritmi var. Aslında herkes göğüs kafesinin içinde bir davul taşıyor. Eğer hayal gücünüzü kullanırsanız aslında her yerde bir ritim olduğunu görürsünüz. Müzik her yerde.”
Hickling şova gelen seyirciyi de şovun bir parçası yaptıklarını belirterek, seyircilerle çeşitli ritm oyunları oynadıklarını ve seyircinin de bundan büyük keyif aldığını belirtti.
Grubun dans kökenli üyesi Rhona Ashwood ise sahne şovundan önce biraz gergin olduklarını ancak sahneye çıkıp yaptıkları işe konsantre olunca endişelenecek vakit bile bulamadıklarını ifade ederek konsantrasyonun önemine dikkat çekti.
STOMP Grubu 5-8 Mayıs tarihleri arasında Turkcell Büyük Amfitiyatro’da her akşam 21.00’de sahne alacak. Grubun konserini EXPO 2016 Antalya sergi alanına giriş yapanlar ücretsiz olarak izleyebilecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.