Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

EXPO 2016’da yerli konserler devam ediyor

Dünyaca ünlü şarkıcı ve grupları ağırlayan EXPO 2016 Antalya, yerli sanatçıların konserlerine de ev sahipliği yapmayı sürdürüyor. EXPO 2016 Antalya Turkcell Büyük Amfi Tiyatro’da, dün akşam besteci, şair ve politikacı Uğur Işılak...

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2016 12:27
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2016 12:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
EXPO 2016’da yerli konserler devam ediyor
Dünyaca ünlü şarkıcı ve grupları ağırlayan EXPO 2016 Antalya, yerli sanatçıların konserlerine de ev sahipliği yapmayı sürdürüyor. EXPO 2016 Antalya Turkcell Büyük Amfi Tiyatro’da, dün akşam besteci, şair ve politikacı Uğur Işılak ve Ahmet Özhan hayranlarıyla bir araya geldi.
Sunuculuğunu haber spikeri ve televizyoncu Işıl Açıkkar’ın yaptığı gecede, ilk olarak sahneye Ahmet Özhan çıktı. Yaklaşık 1 saat 15 dakika sahnede kalan Özhan, tasavvuf müziği ve Türk sanat müziği eserlerini EXPO 2016 Antalya’da bulunan sevenleri için seslendirdi. EXPO’ları daha önce İspanya’da ve Portekiz’de ziyaret ettiğini belirten Özhan, "Dünyaca meşhur olan EXPO konseptine, İspanya, Portekiz’de katıldım. Bu sene kendi memleketimde Antalya’da katılıyorum. Çok çok mutlu olduğumu söylemek istiyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.
Özhan, konserde bazı şarkılarını Turkcell Büyük Amfi Tiyatro’da bulunan hayranlarıyla birlikte söyledi.
Sanatçı Özhan’dan sonra ise güçlü sesiyle Uğur Işılak, amfi tiyatroda sevenleriyle bir araya geldi. Sahnede, ilk olarak ‘Yıldırım Gibi’ isimli şarkıyı seslendiren Işılak, "15 Temmuz gibi çetin bir dönemden geldik bugünlere. Hakikaten Allah bir daha o günleri yaşatmasın. Bu millet çok büyük bir sınav verdi. Ama ilk defa milletin darbe karşısında bir sınavı nasıl kazandığını hep birlikte müşahede ettik. Özellikle 80 darbesini bilmeyen, 28 Şubat sürecini hatırlamayan binlerce gencimiz vardı. Okuduklarından biliyordu." ifadesini kullandı.
Yeni neslin ilk defa bir darbede, milletin galip geldiğine şahit olduğunu belirten Işılak, "1960, 1970, 1980’de de darbe oldu. 1990’da da. 28 Şubat’ta da. Yani son 50 yılın içerisinde 5 darbe olmuştu. 1980’deki darbesindeki millet, aynı millet değil miydi? Bence aynı milletti. Bütün darbelerde aynı milletti. Ama tepki göstermedi. Peki, 15 Temmuz 2016’da ne değişti? Bana sorsanız; lider değişince her şey değişti. İşte. 15 Temmuzun millet iradesi olduğunu hep beraber görüyoruz" diye konuştu.
Yaklaşık 1 saat konser veren Işılak, sevenlerinden tam not aldı.
Konserde iki sanatçıya da günün anısına, EXPO 2016 Antalya’nın sembol çiçeği olan Şakayık’ın ipek kozasından yapılan plaketi hediye edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.