Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

EXPO 2016’da Japon iç bahçesine madalya yağdı

EXPO 2016 Antalya’da Uluslararası Yarışmalar kapsamında ‘‘İç Bahçeler, Alt Kategori Yarışmaları’’ ödül töreni gerçekleşti. Yarışma kapsamında Japonya İç Bahçesi’nde 13 farklı firmanın 49 farklı bitki çeşidi değerlendirildi....

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2016 12:59
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2016 12:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
EXPO 2016 Antalya’da Uluslararası Yarışmalar kapsamında ‘‘İç Bahçeler, Alt Kategori Yarışmaları’’ ödül töreni gerçekleşti. Yarışma kapsamında Japonya İç Bahçesi’nde 13 farklı firmanın 49 farklı bitki çeşidi değerlendirildi. Dereceye girenlere ödül ve sertifikaları EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Fırat Işık’ın da katıldığı törende teslim edildi.
57 ülkenin katılımıyla “Çiçek ve çocuk” temasıyla gerçekleştirilen EXPO 2016 Antalya’da alanında uzman 8 jüri üyesi iç mekan bahçelerinde Kesme Çiçek, Çiçek aranjmanları, Bonsai ve Kesme Çiçek (Lisianthus) kategorilerinde değerlendirme yaptı. Jüri üyelerinin Japonya İç Bahçesi’nde 13 farklı firmanın 49 farklı bitki çeşidini ele alarak yaptığı değerlendirme sonucu altın, gümüş ve bronz olmak üzere toplamda 45 madalya sahiplerini buldu. Tüm katılımcılara ise sertifika verildi.
EXPO 2016 Antalya Kongre Merkezinde düzenlenen ödül törenine Genel Sekreter Fırat Işık, Genel Komiser Büyükelçi Erdoğan Kök, EXPO 2016 Antalya Genel Sekreter Yardımcıları Mücahit Şengül, Caner Yazıcı, Jüri üyeleri ve Japon İç bahçesi yetkililer katıldı.
Ödül töreninin açılışında konuşan EXPO 2016 Antalya Genel Sekreter Yardımcısı Mücahit Şengül, jüri üyeleri ve değerlendirme hakkında bilgi verdi. Japonya’nın EXPO 2016 Antalya Koordinatörü Seiichi Yokoi ise konuşmasında Japonya’nın bahçecilikte çok köklü bir geçmişe sahip olduğuna değinerek, “Edo döneminde insan ile doğa arasında 400 yıllık bir etkileşim süregeldi. Bu dönemde üreticiler pek çok farklı tür çiçek geliştirmiş, doğa adına da gelecek nesillere önemli mesajlar iletilmiştir. Jüriden yüksek puanlar almak bizim için büyük bir onur. Bonsainin bu kadar büyük ilgi görmesi de bizim için çok önemli. Genç çiçek aranjmancıları iç bahçemizde sergiler yaparak yarışmaya katıldı ve yüksek puanlar aldı. Bu da yeni bir neslin geldiğinin göstergesi” dedi.
Konuşmaların ardından madalyalar ve sertifikalar sahiplerine teslim edildi. Tören de ayrıca değerlendirme yapan 8 jüri üyesine de plaket ve teşekkür belgesi takdim edildi.
EXPO 2016 Antalya sergi alanında Japonya’daki mevsimleri çağrıştıran 3-Mevsim teması ile oluşturulan Japon iç bahçesinde bugüne kadar aralarında 140 yıllık bonsailerin de olduğu pek çok çiçek ve bitki sergilendi. Ülkenin önde gelen çiçek aranjmancıları da farklı şovlar yaptı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.