Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

EXPO 2016’da deri işleme ve resim sergisi

Botaniğin yanı sıra ziyaretçilerine farklı sanat sergilerini de sunan EXPO 2016’da, İbrahim Atalar’ın deri işleme, ressam Turhan Ekici ve ressam İclal Dağlı’nın ise yağlı boya sergisi yer alıyor."Çiçek ve Çocuk" temalı EXPO 2016...

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2016 15:30
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2016 15:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Botaniğin yanı sıra ziyaretçilerine farklı sanat sergilerini de sunan EXPO 2016’da, İbrahim Atalar’ın deri işleme, ressam Turhan Ekici ve ressam İclal Dağlı’nın ise yağlı boya sergisi yer alıyor.
"Çiçek ve Çocuk" temalı EXPO 2016 Antalya, ziyaretçilerine botanik zenginliğinin yanı sıra birbirinden farklı sanat sergilerine de katılma imkanı sunuyor. Sergiler kapsamında 4 bin yıllık el sanatı olan deri dağlama, EXPO 2016 Antalya’da tekrar gün yüzüne çıktı. Deri işleme sanatı ustası İbrahim Atalar, EXPO 2016 Antalya Kongre Merkezi Ana Fuaye Alanı’nda eserlerini ziyaretçilere sunuyor. Kaybolmaya yüz tutmuş ata sanatını yıllardır devam ettirdiğini belirten deri işleme sanatı ustası Atalar, "Dünya’da ilk deri tabaklama işini Orta Asya’daki Türkler yapmıştır. Bu sanat öz ve öz Türk sanatıdır. Dağlamada kullandığımız deri; sığır, koyun, keçi deve manda derilerinden imal ediliyor ve tamamen elde işlenmektedir" dedi.
Eserler, farklı konulardan oluşuyor
Derinin işlenmesinde yaklaşık 200 yıl önce uygulanan tekniğin aynısının kullanıldığını belirten Atalar, "Deri tabaklamada kullandığımız malzemeler; kireç, ham kükürt, güvercin dışkısı ve meşe palamudunun değirmenden geçmiş halidir. Bunların haricinde hiçbir kimyasal kullanılmamaktadır. Tamamen doğal olan bu derilerin ömrü oda muhafazasında 500 ile bin senedir" ifadesini kullandı. Sergi, 3 Eylül’e kadar ziyaretçilerini bekliyor.
EXPO 2016 Antalya’da devam eden bir başka sergi ise ressam Turhan Ekici ile ondan eğitim alan ressam İclal Dağlı’ya ait. ’Elden Ele Sanat’ isimli sergide ikilinin 30 adet yağlı tablo eseri, Sanat ve Sergi Salonu’nda ziyaretçilerle buluşuyor. 25 Ağustos tarihine kadar görülebilecek eserler, farklı konulardan oluşuyor.
Resim hayatına başlarken kendisine ‘el veren’ Turhan Ekici ile ortak bir sergide buluşmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten ressam Dağlı, "Sanat, güzelliğin ve birlikteliğin yaşanılıp paylaşıldığı evrensel bir dildir. O nedenle ben de hocam Turhan Ekici ile birlikte eserlerimizi sanatseverlerle ve çocuklarla paylaşarak bu güzelliği yaşamak istedik" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.