Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

EXPO 2016 Antalya’da Şov Başlıyor

Türkiye’nin ilk EXPO’su EXPO 2016 Antalya, 22 Nisan Cuma günü gerçekleşecek görkemli bir törenle resmen açılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, yabancı devlet başkanları, bakanlar, büyükelçiler ve binlerce...

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2016 14:59
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2016 14:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye’nin ilk EXPO’su EXPO 2016 Antalya, 22 Nisan Cuma günü gerçekleşecek görkemli bir törenle resmen açılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, yabancı devlet başkanları, bakanlar, büyükelçiler ve binlerce davetlinin katılımıyla gerçekleşecek resmi açılış töreninde unutulmaz bir görsel şov yaşanacak.
Yaklaşık 4 yıllık bir emeğin sonucu olarak ortaya çıkan, EXPO 2016 Antalya, kapılarını açmaya hazır. 22 Nisan günü gerçekleşecek resmi törenle açılacak olan EXPO 2016 Antalya, 23 Nisan’da ilk ziyaretçilerini ağırlayacak.
Yerli ve yabancı binlerce davetlinin katılacağı resmi açılış töreni, Uluslararası Bahçe Bitkileri Üreticileri Birliği’nin (AIPH) Kongre Merkezi fuayesinde düzenleyeceği resepsiyon ile başlayacak. Tören daha sonra Kongre Merkezi’nde İstiklal Marşı’nın okunması ve bayrak töreniyle devam edecek.
Törenin devamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, EXPO 2016 Antalya Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Çelik, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Uluslararası Bahçe Bitkileri Üreticileri Birliği (AIPH) Başkanı Bernard Oosterom ve Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) Genel Sekreteri Vincente Loscertales konuşmalarını yapacak.
Konuşmaların ardından ise davetliler sergi alanı batısında yer alan ülke bahçelerini ziyaret edecek. EXPO Şakayık Terasına geçecek davetliler EXPO Kulesi önünde yer alan meydana kurulan sahnede ve EXPO gölü içerisinde sergilenecek gösteriyi izleyecek. Gösteriye EXPO gölünde sunulacak su, ses ve ışık gösterisi renk katacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.