Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Evlilik Arefesindeyken Bombalı Saldırıda Ölen Yusuf Haznedaroğlu Son Yolculuğuna Uğurlandı

Atatürk Havalimanı’nda 43 kişinin öldüğü, 239 kişinin de yaralandığı bombalı saldırıda hayatını kaybeden Yusuf Haznedaroğlu son yolculuğuna uğurlandı. Anne Cevriye Haznedaroğlu, helallik için gelenlere, “Düğünümüz haftayaydı,...

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2016 14:43
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2016 14:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Atatürk Havalimanı’nda 43 kişinin öldüğü, 239 kişinin de yaralandığı bombalı saldırıda hayatını kaybeden Yusuf Haznedaroğlu son yolculuğuna uğurlandı. Anne Cevriye Haznedaroğlu, helallik için gelenlere, “Düğünümüz haftayaydı, yanlış geldiniz” diye feryat ederken, nişanlısı Nilsu Özmeriç ise Yusuf Haznedaroğlu’nun evlilik alyansını boynuna kolye olarak takıp tabutun başında uzun süre gözyaşı döktü.
Önceki akşam mesai bitimi sonrası servis beklerken Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali girişinde meydana gelen bombalı saldırıda hayatını kaybeden Yusuf Haznedaroğlu (32), bugün nişanlısı Nilsu Özmeriç başta olmak üzere annesi Cevriye Haznedaroğlu, babası Mustafa Haznedaroğlu, kaynanası Nevcihan Özdemir ve ablası Ayşe Haznedaroğlu ile mesai arkadaşları, komşuları ve çok sayıda sevenlerinin gözyaşları arasında toprağa verildi. Yaşamını yitiren Yusuf Haznedaroğlu için ilk olarak sabah saatlerinde Beylikdüzü’ndeki baba ocağında helallik alındı. Haznedaroğlu’nun naaşı baba ocağına getirildiğinde anne Cevriye Haznedaroğlu ve nişanlısı gözyaşlarına boğuldu. Eve helallik için gelen komşularına “Düğünümüz haftayaydı, yanlış geldiniz” diyerek oğlunun tabutuna sarılan anne Cevriye Haznedaroğlu, güçlükle ayakta durabildi. Yusuf Haznedar’ın tabutu, buradan çıkarılarak cenaze aracında nişanlısı ile evlilik hazırlıkları yaptıkları eve getirildi. Burada da komşularından helallik alınan Yusuf Haznedar’ın tabutu, cenaze namazının kılınacağı Mevlana Camisi’ne götürüldü. Öğle vakti kılınan cenaze namazına Yusuf Haznedaroğlu’nun nişanlısı, annesi, babası, kaynanası, yakınları ve sevenleri ile mesai arkadaşları katıldı. Nilsu Özmeriç’in, nişanlısı Yusuf Haznedaroğlu’nun evlilik alyansını boynuna kolye olarak takması dikkat çekti.
Baba Mustafa Haznedaroğlu, gazetecilerin sorularını yanıtlamakta güçlük çekerken, fenalık geçirdi. Sağlık ekiplerinin müdahalesi ile tansiyonu ölçülen baba Mustafa Haznedaroğlu, güçlükle ayakta durabildi. Bir süre sandalyede oturan baba, gazetecilerin uzattığı mikrofonlara konuşmakta güçlük çekerken, “Söylenecek bir şey yok. Oğlum şehit oldu” dedi. Göz yaşı döken acılı baba, “Oğlum damat olamadan gitti” dedi.
Şehidin nişanlısı Nilsu Özmeriç ise uzun süre tabutun başında gözyaşı döktü. Cenaze töreni sırasında yakınlarının desteği ile ayakta duran anne Cevriye Haznedaroğlu ise, çok üzgün olduğunu belirterek, “Ne diyebilirim ki; çok üzgünüm. Haftaya düğünü vardı. Evi hazırdı” dedi.
Gazeteci Tayyar Işıksaçan, “Bir tanesi yeğenim, diğeri onun nişanlısı. Biz önümüzdeki hafta kına ve düğün yapmaya hazırlanıyorduk. Geçen hafta Cuma günü bu gençler evlerini yerleştirdi. Cumartesi günü gelinlik ve damatlık giyip fotoğraf çektirdiler diyerek yaşananları anlattı. Yeğeninin duyguları ve hayallerinin bittiğini ifade eden Işıksaçan, “Bundan sonrası için nasıl davranacağımızı bilemiyorum. İnşallah bu son olur. İnşallah bir genç kız eşinin arkasından son defa gözyaşı döker” dedi.
Yusuf Haznedaroğlu’nun naaşı, kılınan cenaze namazının ardından Hadımköy’deki Gülbahçe Mezarlığı’nda toprağa verildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.