Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ev hanımları kışlık yiyecek yaparak aile ekonomisine katkı sağlıyor

Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesinde ev hanımları kışlık yiyecekler yaparak, aile ekonomisine katkıda bulunuyor. Ev hanımları, çalışan ama geleneksel lezzetlerden vazgeçemeyen kadınların kışlık yiyeceklerini hazırlayarak para kazanıyor.Hayrabolu’da...

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2016 08:05
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2016 08:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesinde ev hanımları kışlık yiyecekler yaparak, aile ekonomisine katkıda bulunuyor. Ev hanımları, çalışan ama geleneksel lezzetlerden vazgeçemeyen kadınların kışlık yiyeceklerini hazırlayarak para kazanıyor.
Hayrabolu’da yaşayan ev hanımı Elif Görgülü, çalışan kadınlar için kışlık yiyecek hazırlayarak, aile ekonomisine katkı sağladığını belirtti. Evinin altında bulunan garajda, kış aylarında tüketilen, yufka, gözleme, kuskus, erişte ve tarhana yaptığını ifade eden Görgülü, çalışan ve yaşları müsait olmayan bayanların kışlık yiyeceklerini hazırlayarak hem aile ekonomisine katkı sağlıyor, hem de kışlık ihtiyaçlarını karşılamış olduğunu söyledi.
Her gün tarhana yoğurduğunu, kesme kestiğini ve yufka açtığını ifade eden Görgülü, "Bu iş benim ekmek kapım oldu. Sabah erken saatlerde gelerek, kışlık yiyecekleri her gün hazırlıyorum. Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerini çalışan ve yapamayan kadınlara yapıyorum buda bana ek gelir oluyor. Eşime ve çocuklarıma yardımcı oluyorum burada. Kesme, gözleme, tarhana bunlar bizim vazgeçilmez damak tadımız. Bu iş için herkesin yeri müsait olmuyor, bende böyle bir şey düşündüm. Burada hazırlıklarımı yapıyorum herkese, isteyenler bana ulaşıyor ve bende yardımcı oluyorum hem de bana ek gelir olmuş oluyor. Damak tadımız vazgeçilmiyor. Tarhana, kesme, yufka, kuskus, kesme bunlar bizim Trakya’ya özgü yiyeceklerimiz. Bende burada ihtiyacı olan bayanların kışlık yiyeceklerini yapıyorum. Bu benim için gelir kapısı oldu. Kazandığım parayla evimin ihtiyaçlarına da katkı sağlıyorum" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.