Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ev Hanımları, Eski Eşyaları Ekonomiye Kazandırdı

Elazığ’da ev hanımları, bir daireyi atölyeye çevirerek, evde kullanmadıkları eşyalardan çeşitli malzemeler yapıp ekonomiye geri kazandırdı. Hanımların yaptığı eşyalardan en çok ise kravattan oluşan mutfak önlüğü dikkat çekti.İzzetpaşa...

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2016 13:09
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2016 13:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Elazığ’da ev hanımları, bir daireyi atölyeye çevirerek, evde kullanmadıkları eşyalardan çeşitli malzemeler yapıp ekonomiye geri kazandırdı. Hanımların yaptığı eşyalardan en çok ise kravattan oluşan mutfak önlüğü dikkat çekti.
İzzetpaşa Mahallesi’nde bir apartmanda kiraladıkları dairede, bir araya gelen kadınlar, Halk Eğitim Merkezi’nin de desteğiyle ev ekonomilerine katkı sağlıyor. Her gün öğleden sonra bir araya gelen kadınlar, evden getirdikleri kullanılmayan kıyafet, kumaş ve kutu gibi çeşitli eşyalardan, yeni ürünler ortaya çıkararak satışını yapıyor. Yaptıkları eşyalardan örnek veren kadınlardan 46 yaşındaki Nermin Orman, boş zamanlarını burada geçirdiğini kaydetti. Orman, bir arkadaşının getirdiği kullanılmayan eski kravatlardan mutfak önlüğü de yaptıklarını ifade etti.
27 yaşındaki ev hanımı Gamze Şengül de, evdeki eski eşyaları geri dönüşüm yaparak ekonomilerine kazandırdıklarını söyledi. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’ne bağlı olarak usta öğreticilik yapan Selma Alış ise, ”Ürünlerimiz genellikle kursiyerlerin kendi çabalarıyla hazırlandı. Hazır aksesuarlardansa evimizdeki ürünleri değerlendirme yoluna gittik ve çok güzel şeyler çıktı. Keçe çantalarımız, banyo takımlarımız, masa örtülerimiz, kutularımız ve bir çok el işi ürünümüzü bugün mahallemizden gelen misafirlerimize sergileyeceğiz” dedi.
Evde bulunan kullanmadıkları kutuları süsleyerek kullanılır hale getirdiklerini anlatan Alış, ”Eskimiş kıyafetlerimizi keserek onlardan paspaslar yaptık. Erkeklerin kullanmadıkları eskiyen kravatlarını mutfak önlüğü yaptık. Elimizdeki imkanlarla tüketimden çok üretime gittik” diye konuştu.
Her gün ev hanımlarıyla bir araya geldiklerini de ifade eden Alış, ”Makinelerimiz, biçkilerimiz her şeyimiz bu atölyenin içerisinde. Gün boyunca burada çalışıyoruz ve eve asla iş götürmüyoruz. Bizim burada kursumuzu açmamızın amacı ev hanımlarını tüketici pozisyonundan üretici pozisyonuna geçirmek ve onları sosyal bir aktivite içerisine sokmak. Çoğu insan boşluktan, depresyondan yakınıyor. Bunun çaresi de bir şeylerle uğraşmak. Bunun için de bu kurslar çok büyük katkı sağlıyor. Ürettikleri şeyleri de maddiyata dönüştürdükleri zaman hem onların mutluluğu, hem de kendilerine olan güvenleri artıyor” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.