Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Esra Albayrak 15 Temmuz darbe girişimi gecesini anlattı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kızı Esra Albayrak Kısıklı’da düzenlenen demokrasi nöbetine katıldı. 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlatan Albayrak, "Allah’a hamd ediyorum ki çocuklarımıza anlatacağımız bir cesaret hikayemiz...

Haber Giriş Tarihi: 31.07.2016 09:18
Haber Güncellenme Tarihi: 31.07.2016 09:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kızı Esra Albayrak Kısıklı’da düzenlenen demokrasi nöbetine katıldı. 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlatan Albayrak, "Allah’a hamd ediyorum ki çocuklarımıza anlatacağımız bir cesaret hikayemiz var" dedi.
Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM), 15 Temmuz gecesi darbe girişimine karşı koyan kadınları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kısıklı’daki evinin önünde düzenlenen demokrasi nöbetinde bir araya getirdi. Gece boyunca süren nöbette, darbe direnişi sırasında gazi olan kadınlar sahnede yaşadıklarını anlatırken, Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızı Esra Albayrak sahnede konuşma yapan kadın kahramanlar arasında yer aldı.
Sabahın ilk saatlerine kadar süren demokrasi nöbetine, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızı Esra Albayrak, KADEM Başkanı Sare Aydın katıldı.
"Çocuklarım dedeleriyle birlikte şahit oldular"
Çocuklarının dedeleriyle birlikte darba girişimine şahit olduğunu dile getiren Esra Albayrak, "Ben 1983 yılında doğdum. 80 darbesini hatırlayacak yaşta değilim. Fakat benim de hayatımda 28 Şubat süreci oldu. O süreçte hakikaten insanın temel haklarından özgürlüklerinden alıkonmasının nasıl korkunç bir iz bıraktığını birebir yaşadım gördüm. Ben şu anda Allah’a lütfediyorum ki 3 tane evladım var. En büyüğü 10 yaşında, en küçüğü 8 aylık. Her 3’ü de o geceye bizzat şahit oldular. Dedeleriyle birlikte şahit oldular. Allah’a hamd ediyorum ki çocuklarımıza anlatacağımız bir cesaret hikayemiz var. Onlara anlatacağımız bir fedakarlık hikayesi var. Allah’a hamd ediyorum ki bizler böyle cömert bir milletin parçasıyız" ifadelerini kullandı.
"Kandil’e atmadığı bombayı, Cumhurbaşkanımızın üzerine atmaya geldiler"
Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin, darbe girişiminin yaşandığı gün İstanbul’da olduğunu söyledi. Bir televizyon programında girişimi kanal çalışanlarından öğrendiğini belirten Şahin hemen Gaziantep’e dönmek için Atatürk Havaalanı’na doğru yola çıktığını kaydetti. Şahin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın o esnada helikopteriyle Atatürk Havaalanı’na inmek üzere olduğunu öğrendiğini sözlerine ekledi. Yolda giderken darbecilerin vatandaşlara karşı ateş açtığını gördüğünü üzülerek söyleyen Şahin, "Bir taraftan Cumhurbaşkanımıza ulaşmaya çalışıyoruz. Bir taraftan F-16’lar alçaktan uçuyor. Ben zannediyorum ki Cumhurbaşkanımızı korumaya geldiler. Kandile atmadığı bombayı Cumhurbaşkanımıza atmaya geldiler" dedi.
"Gücünü sokaklara yansıtan bir Türkiye var"
Kahraman kadınlardan sonra sahneye çıkan  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ise şunları söyledi:
"Benim için evlatlarım için bu ülkenin son yüz yılda çıkardığı en büyük liderin yanında ona eşlik edebildiğim için Rabbime hamd ediyorum. Bu destanı yazan tüm 79 milyon vatandaşımıza Allah razı olsun diyorum. Bu süreç 15 Temmuz’da başlamadı. Bunu bilelim. 10 senedir her bir yıl farklı bir çeşitle bu ülke bir darbeyle karşı karşıya. Ama ben 15 Temmuz’dan sonra müsterihim. Niye biliyor musunuz? Olaylar olur geçer biz ondan sonra anlardık. Bugün artık tüm Türkiye olarak üzerimizde oynanmak istenen oyunu anında görüp fark edip, iradesini ve gücünü aniden sokaklara yansıtan bir Türkiye var."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.