Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eskişehir’de Törene Geç Kalan Valiye Vatandaş Tepkisi

Eskişehir’de Çanakkale Şehitlerini Anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen şiir yarışmasında bir vatandaş, etkinliğe geç kalan valiye tepki gösterdi. "Sayın Valim çocuklar 5 kere dağıldı toplandı, böyle organizasyon olmaz" diyen vatandaş,...

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2016 18:26
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2016 18:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eskişehir’de Çanakkale Şehitlerini Anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen şiir yarışmasında bir vatandaş, etkinliğe geç kalan valiye tepki gösterdi. "Sayın Valim çocuklar 5 kere dağıldı toplandı, böyle organizasyon olmaz" diyen vatandaş, Vali Güngör Azim Tuna tarafından sakinleştirildi.
Eskişehir’de 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü etkinlikleri kapsamında Mehmet Akif Ersoy’un ‘Çanakkale Şehitlerine’ adlı şiiri güzel okuma yarışması düzenlendi. Eskişehir Hacı Süleyman Çakır Kız Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda düzenlenen yarışmaya Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, Eskişehir Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, Eskişehir Emniyet Müdürü Mustafa Şahin, çok sayıda protokol ve öğrenci velileri katıldı. Ahmet Kanatlı Anadolu Lisesi öğrencisi Selin Aygül’ün Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un ‘Çanakkale Şehitlerine’ adlı şiirlerini ezbere okumasıyla başlayan ödül töreni büyük beğeni topladı. Ardından konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, yarışma sürecinden bahsederek, geçen yıl yaptıkları gibi bu yıl da Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un “Çanakkale Şehitlerine” adlı yazmış olduğu şiiri ezbere, anlamını hissederek okuyan öğrencilerin ödüllendirileceğini belirtti. Özen, "Bundan sonraki hızlı başlayan süreçte 10 gün gibi kısa bir süre içerisinde yüzlerce öğrencimiz Safahat’ın başında zaman geçirerek, Akif’in şiirini, Akif merhumun hatırasını yad edecek şekilde ezberleme çalışmaları yaptı. Biz okullarımızda merhum Mehmet Akif’in şiirlerini ezbere ve anlamını güzel bir şekilde okuyan öğrencilerimizi seçerek, Eskişehir okullarındaki öğrencilerimizi yine bu salonda bir sınava tabi tuttuk. Bu sınav çerçevesinde 116 öğrencimiz Asımın Nesli olma sıfatını taşıdığını ispat ederek Mehmet Akif’in vasiyeti olan ve şehitlerimizi yad eden Çanakkale ruhunu içimizde hissetmemizi sağlayan mısralarını ezbere ve anlamlı okumanın başarısını burada bizlere gösterdiler. Bugün bu öğrencilerimizin ödül töreni için burada toplanmış bulunuyoruz. Sayın valimize desteklerinden, teşriflerinden dolayı çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
“BU TOPRAKLARA KORKU, NEFRET VE AYRILIK TOHUMLARINI EKMEYE KİMSENİN GÜCÜ YETMEYECEKTİR”
Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna ise, yarışmada başarılı olan öğrencilere, öğretmen ve ailelere teşekkür ederek, “Ümidimiz Asım’ın neslindedir. Çünkü Asım’ın neslinin ezberinde vatan, iman ve hak vardır. Asım’ın nesli ölürse şehit, kalırsa gazi olacağını ezbere bilen göğsü iman dolu bir nesildir. Asım’ın nesli Çanakkale’de bütün vahşetiyle ufacık bir karaya yüklenen bir dönemin ezberini bozan bir nesildir. Eğitimde nasıl bir gençlik hedefliyoruz? Bu sorunun kesin, açık ve net bir cevabı var; ‘Asımın nesli’. Nitekim Mehmet Akif, işte çiğnetmedi namusunu, çiğnetmeyecek derken geleceği işaret etmiştir. Çanakkale’de vatanın namusunu çiğnetmemek için cepheye koşan gençlik nasıl Asım’ın nesli ise, milli mücadelede bir gül bahçesine girer gibi kara toprağa giren gençlik de Asım’ın neslidir. Şehit olunca ölmeyen bir milletin Asım’ın nesli, Çanakkale’de olduğu, milli mücadelede olduğu gibi bugün de terörle mücadelemizde aynı destanı yazıyor. Asım’ın nesli yaşadıkça, dağı taşı şüheda gövdesi olan aziz ve temiz vatanımızda kirli elleriyle bizi bölmeye, ayırmaya kalkan hainlerin zerresi dahi yer almayacaktır. Mayasında sevgi, hoşgörü ve özünde insanı yaşatmak olan bu topraklara korku, nefret ve ayrılık tohumlarını ekmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Sevgili çocuklar ezberlediğiniz bu şiir, yüksek edebi değerinin yanı sıra tarihi bir değere sahiptir. Tarihi bir değere sahip olduğu kadar da kimliğimizi, kişiliğimizi, değerlerimizi, önceliklerimizi haksızlıklar karşısındaki dik duruşumuzu kısacası bizi anlatır” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmalar sonrası Vali Tuna, AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan ve İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen tarafından ‘Çanakkale Şehitlerine’ adlı şiiri ezbere ve güzel okuma yarışmasında dereceye giren 30 öğrenciye çeyrek altın takıldı. Protokol üyeleri ve öğrencilerin hatıra fotoğrafı çektirmesiyle tören sona erdi.
VATANDAŞTAN TÖRENE GEÇ KATILAN VALİ TUNA’YA TEPKİ
Bu arada, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna’nın farklı bir programı nedeniyle törene gecikmesi, bu sırada öğrencilerin güneşin altında beklemesi bir vatandaşın tepkisine sebep oldu. Tören için okul bahçesine gelen Vali Tuna’nın yanına giden vatandaş, “Sayın valim, çocuklar 5 kere toplanıp, dağıldılar. Böyle bir organizasyon olmaz. Biraz dikkat edin, tamam saygımız var, ama 5 kere toplandılar bahçede” şeklinde tepkisini dile getirdi. Vali Tuna ise, sakinleştirmek amacıyla bir süre vatandaş ile konuştu. Ardından okul bahçesinde öğrencilerin hazırlamış olduğu gösteriyi izleyen protokol üyeleri, daha sonra ödül törenin yapılacağı konferans salonuna geçti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.