Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eskişehir’de Toplu Temel Atma Ve Açılış Merasimi

Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı ve Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Eskişehir’de toplu temel atma ve açılış merasimine katıldı.Devlet ve Su İşleri (DSİ) Tesisleri Toplu Temel Atma ve Açılış Merasimi ile...

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2016 16:51
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2016 16:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı ve Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Eskişehir’de toplu temel atma ve açılış merasimine katıldı.
Devlet ve Su İşleri (DSİ) Tesisleri Toplu Temel Atma ve Açılış Merasimi ile Orman Köylülerine Kullandırılan Gelir Getirici Tür ve Orköy Kredi Sertifikaları Dağıtımı Merasimi, Vilayet Meydanı’nda yapıldı. Törene, Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı ve Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, diğer ilgililer ve vatandaşlar katıldı.
Burada ilk olarak konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, heybelerinin dolu geldiğini söyledi. Eroğlu, “Temelini atacağımız tesisleri, sayın Başbakanımızın bir tabiri var, yıldırım hızıyla bitireceğiz. 40 milyon liralık 7 tesis Eskişehir’e değer katacak. Eskişehir güzel şehir, çalışkan ve yiğit insanların bulunduğu şehir. Buraya ne kadar hizmet yapılsa azdır. Biz de sizlerin hizmetkarı olarak burada çalışacağız” dedi.
“HER GELİŞTE ESKİŞEHİR’E MUTLAKA MÜJDE VERİYORUZ”
Bakan Eroğlu, bunlarla yetinmediklerini aktararak, “Bunlarla yetinmiyoruz. Buraya gelirken elimiz boş gelmeyelim dedik. Her gelişte Eskişehir’e mutlaka müjde veriyoruz. Geçen geldiğimizde buraya 208 milyon liralık 45 müjde vermiştik. Bu sefer de Kültür ve Turizm Bakanımızın ve Eskişehir’in plakası 26, biz de 26 değerli 130 milyon liralık projeyle geldik. Böylece 1,5 yılda 338 milyon liralık 71 tane müjde verdik. Geçen sefer verdiğimiz müjdelerin 37 tanesi tamamlandı. 1,5 yılda 45 müjde verdik, bunun 37 tanesi bitti. Diğerlerini de bu sene bitireceğiz inşallah” diye konuştu.
“YENİ MÜJDELERİ DE KISA SÜREDE TAMAMLAYACAĞIZ”
“Yeni müjdeleri de kısa sürede tamamlayacağız” diyen Prof. Dr. Eroğlu, şöyle devam etti:
“26 müjdeyle alakalı Devlet ve Su İşleri’nin 15 tane müjdesi var. Artık ormanları vatandaşın kalkınması için kullanıyoruz. Çünkü biz, ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ diyoruz. O yüzden ormanlar da milletlere ait. Birazdan sizlere fidan dağıtılacak bir de özellikle orman alanlarına yakın mahallerdeki orman alanlarına ceviz, badem gelir getirici türler dikiyoruz. Bunlarla ilgili huzurunuzda kura çekeceğiz. Bunların 3 yıl bakımı, masrafları bize ait. Geliri 49 yıl vatandaşlarımıza ait olmak üzere bunları dağıtacağız. Parsel parsel kura çekeceğiz. Çünkü esasında adil olmak ve adaletli olmak vardır. Bunun dışında 2 tane Doğa Koruma Milli Parklar, bir tane de meteoroloji müjdesi var. Bu müjdelerin arasında 3 tane baraj, 2 tane gölet, 1 sulama, 5 dere ıslahı yapacağız. Ayrıca Orman Genel Müdürlüğüz, ağaçlandırma, erozyon kontrolü çalışmaları yapacak. Gelir getirecek türleri hazırlayarak vatandaşlara dağıtacak. Meteoroloji, yeni otomatik meteoroloji ölçme istasyonu kuracak.”
“BÜTÜN TÜRKİYE’NİN SU SORUNUNU 2060 YILINA KADAR ÇÖZÜVERDİK”
Eroğlu, Türkiye’nin su sorununu çözdüklerini de anlatarak, “Türkiye’de Orman ve Su İşleri Bakanlığı çok çalışıyor. Ben sadece İstanbul’da su yok sanıyordum. Daha sonra sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakan olunca; ‘Veysel hoca İstanbul’un su meseleleri çözüldü, bütün Türkiye’nin su meselesini halledeceksin’ dediği zaman baktım ki 76 şehirde su yok. Şırnak’tan Edirne’ye, Kars’tan İzmir’e kadar su yok. Su medeniyettir, su bizde azizdir. Biz de Allah’ın izniyle, yardımıyla bir başladık, bütün Türkiye’nin su sorununu 2060 yılına kadar çözüverdik. Bir ayrım gözetmedik, nerede ihtiyaç varsa oraya hizmet ettik” ifadelerini kullandı.
Bakan Eroğlu, ‘sulama olmazsa tarım olmaz’ dediklerini kaydederek, şuana kadar 6,5 milyon hektar modern sulama alanı yaptıklarını hatırlatarak, “Sulanmadık toprak bırakmayacağız” ifadesini kullandı.
Barajlar inşa ettiklerini de aktaran Eroğlu, dünyada baraj inşaatında dünyada ilk 3’e giren bir Türkiye Cumhuriyeti olduğunu belirtti.
“ESKİŞEHİR’İ ŞİFALI BAL ÜRETİM MERKEZİ YAPACAĞIZ”
Prof. Dr. Eroğlu, “Eskişehir’i şifalı bal üretim merkezi yapacağız” diyerek, şöyle konuştu:
“Türkiye’de yıllardır Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) gibi projeler var. Ama bizim orta Anadolu’da Ege’de böyle projeler yoktu. Şimdi biz bütün Türkiye’de; Ege Gelişim Projesi, Akdeniz Gelişim Projesi, Marmara gibi Eskişehir’in içinde olduğu Orta Anadolu Gelişim Projesi’ni hazırladık. İnşallah 2019 sonuna kadar bunu da bitireceğiz. Bu projeyle 3 bin 306 tane tesisi açacağız ve 33 milyar liralık yatırım yapacağız. Bu muhteşem bir tesis. Proje kapsamında Eskişehir’e, 28 tane baraj ve gölet, 42 sulama tesisi, 27 tane dere ıslahı, 3 tane büyük köprü gerekiyormuş biz sorumlu değiliz ama onu da yapacağız. 69 tane ormancılık faaliyeti, bir şehir ormanı,10 tane bal ormanı kuracağız. Artık Eskişehir’in şifalı balları bütün dünyaya pazarlanacak. Arıcılar, gelin yer isteyin. Önceden arıcılar ormana sokulmazlardı, şimdi başımızın üstünde yeri var. Eskişehir’i şifalı bal üretim merkezi yapacağız. 18 tane ormanda mesire yeri açacağız. Ayrıca 32 otomatik meteoroloji ölçüm istasyonu kurcağız. Artık Eskişehir’in güzel havasını bütün dünyadan görme imkanı olacak. Yurt dışındaki insanlar memleketlerinin havasını merak ediyor. Çünkü hava durumu çok önemli.”
“VEYSEL HOCA TÜRK SİYASETİNDE HİÇ OLMAYAN BİR ŞEY GETİRDİ”
Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı ise, Veysel Eroğlu’nun Türk siyasetine hiç olmayan bir şey getirdiğini kaydetti. Bakan Avcı, “Veysel hoca yapacaklarını değil, yaptıklarını anlatsa zevkle dinleriz. Çünkü Veysel hoca Türk siyasetinde hiç olmayan bir şey getirdi. Siyasetçiler genelde söz verirler, yapmazlar ama Veysel hocam öyle yapmıyor. Veysel hoca bir şey vaat edeceği zaman, açılış yapacağı zaman; sene, gün, ay vermiyor. Saat ve dakika veriyor ve dakikası dakikasına sözünü yerine getiriyor. Bu diğer bakanları da işlerini aynı titizlikle takip etmeleri için teşvik ediyor. Ben Veysel hocaya Eskişehir’e kazandırdıkları için çok teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımıza da çok teşekkür ediyorum, Eskişehir’e 13 yılda 13 milyar liralık yatırım geldi” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Bakan Avcı ve Eroğlu ile beraberindekiler, arasında Sivrihisar Nasreddin Hoca Barajı’nın da bulunduğu toplam 40 milyon liralık 7 tesisin temel atma törenini ve açılışını gerçekleştirdi. Ardından ise vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.