Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eskişehir’de İki Kız Kardeşi Ayıran Kaza Unutulmuyor

Eskişehir’de kız kardeşiyle karşıdan karşıya geçmek isterken halk otobüsünün çarpması sonucu hayatını kaybeden Rümeysa Ünsal’ın arkadaşları, kan bağışına dikkat çekmek amacıyla Türk Kızılayı ile ortak bir çalışma gerçekleştirdi.Geçirdiği...

Haber Giriş Tarihi: 09.04.2016 15:23
Haber Güncellenme Tarihi: 09.04.2016 15:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eskişehir’de kız kardeşiyle karşıdan karşıya geçmek isterken halk otobüsünün çarpması sonucu hayatını kaybeden Rümeysa Ünsal’ın arkadaşları, kan bağışına dikkat çekmek amacıyla Türk Kızılayı ile ortak bir çalışma gerçekleştirdi.
Geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Rümeysa’nın arkadaşları, kendisinin yapmayı planladığı kan bağışı kampanyası için Türk Kızılayı Eskişehir Şubesi ile görüştü. İnsanları kan bağışına yönlendirmeyi planladığını söyleyen Rümeysa’nın arkadaşları, yapılan görüşmeler sonucunda Türk Kızılayı’nın gerçekleştirdiği kan bağışı kampanyasına gönüllü olarak katılarak vatandaşları bilgilendirici bildiriler dağıttılar. Atatürkçü Düşünce Derneği Gençlik Kolları’ndan Ulaş Işık, yaptıkları bu etkinliğin Rümeysa’ya vefa borcu olduğunu belirtti. Işık, “Eskişehir’de üzücü bir kaza geçiren ve hayatını kaybeden Rümeysa arkadaşımız için bu etkinliği başlattık. Arkadaşımız bu proje için bizden destek istemişti. Biz de arkadaşımıza bir vefa borcu olarak bu projeyi kendisinden alıp, daha doğrusu yarım bıraktığı görevi üstlenerek kan toplama ihtiyacı duyduk. Bu konuda bize en başta yardımcı olan Atatürkçü Düşünce Derneği, Tepebaşı Belediyesi, Kızılay ve Emniyet Genel Müdürlüğü’ne çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Trafik kazalarına da dikkat çeken Işık, şoförleri daha dikkatli olmaya davet ederek, “Trafikte çok üzücü olaylar yaşıyoruz. Şoförler olarak yayalara çok fazla dikkat etmiyoruz. Biraz farkına varalım, yayaların ciddi anlamda can olduğunu fark edelim. Bu konuda bize destek olmaları için bütün Eskişehir halkını buraya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.