Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eskişehir’de demokrasi mitingi

Eskişehir’de, darbe girişiminin ardından tüm Türkiye’de aynı anda yapılan demokrasi mitingi, Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı’nın katılımıyla gerçekleşti.15 Temmuz’da gerçekleştirilmek istenen darbe girişimi sonrasında...

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2016 22:03
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2016 22:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eskişehir’de, darbe girişiminin ardından tüm Türkiye’de aynı anda yapılan demokrasi mitingi, Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı’nın katılımıyla gerçekleşti.
15 Temmuz’da gerçekleştirilmek istenen darbe girişimi sonrasında halkın meydanlardaki coşkusu sürüyor. Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı İstanbul Yeni Kapı mitingi, Eskişehir Valilik Meydanı’ndaki kalabalığa sinevizyondan naklen verildi. Eskişehir’deki demokrasi mitingine, Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, Eskişehir Valisi Azmi Çelik, AK Parti Eskişehir milletvekilleri Harun Karacan ve Emine Nur Günay, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Tepbaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Hava Tuğgeneral Erdoğan Gür, Cumhuriyet Başsavcısı Ferhat Kapıcı, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, İl Emniyet Müdürü Mustafa Şahin ve diğer protokol üyeleri ile yaklaşık 10 bin kişi katıldı.
Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan miting, Bakan Nabi Avcı ve alandaki vatandaşların hep birlikte dua etmesiyle devam etti. Vilayet Meydanı’nda 15 Temmuz’dan bu yana "demokrasi nöbeti"ni sürdüren vatandaşlara seslenen Bakan Avcı, herkesin nöbetlerine devam etmesi gerektiğini hatırlattı. Avcı, “Bugün 24 gündür büyük bir şevk ile aşkla, coşkuyla sürdürdüğümüz, sürdürdüğünüz demokrasi nöbetlerini Yenikapıya kilitlenerek taçlandırıyoruz. Ben hepinize bu 24 gün boyunca gösterdiğiniz fedakarlıklar için dirayet için tekrar çok teşekkür ediyorum. Bugün meydanlardaki nöbetlerimiz bitiyor ama her birimizin iş yerimizdeki nöbetlerimiz aynen devam edecek. İşçiysek fabrikada tezgah başında, memursak dairelerimizde, öğretmensek okullarımızda, esnafsak dükkanlarımızda, her yerde işimizin en iyisini, en doğrusunu, en güzelini yaparak nöbetlerimizi sürdüreceğiz inşallah” dedi.
“İşgale dur dediğiniz için sizlere çok teşekkür ediyorum”
Bütün bu süreçte Eskişehir’de bu organizasyonu yapan Eskişehir Valisi olmak üzere bütün yetkililere teşekkürlerini ileten Bakan Avcı, şöyle devam etti:
“Ben bütün bu süreçte Eskişehir’de bu organizasyonu yapan başta sayın valimiz olmak üzere bütün yetkili arkadaşlarımıza tekrar çok teşekkür ediyoruz. Bu demokrasi nöbetlerine katılan milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza, askeri ve mülki erkanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Ve tabi en çokta size çok teşekkür ediyorum. Sadece buradaki nöbetleriniz için değil, 15 Temmuz akşamı bütün Türkiye ile birlikte ayağa kalktığınız için, işgale dur dediğiniz için sizlere çok teşekkür ediyorum. Şehitlerimize bir kere daha Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimize yaralılarımıza acil şifa diliyorum. Tekrar bu meydanlarda çok daha güzel vesilelerle büyük kutlamalarda birlikte olmak dileğiyle hepinize saygılar, sevgiler sunuyorum. Sağ olun var olun.”
Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeni Kapı mitinginde yaptığı açıklamayla, demokrasi nöbetlerine bugün virgül konulduğunu, nöbetlerin meydanlarda çarşamba gününe kadar devam edeceğini bildirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.