Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eskişehir’de binler ‘Cumhuriyet’ için yürüdü

Eskişehir’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında binlerce kişinin katılımıyla yürüyüş gerçekleştirildi.Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 93’üncü yılı nedeniyle yurdun dört bir yanında çeşitli kutlamalar gerçekleştiriliyor....

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2016 17:50
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2016 17:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eskişehir’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında binlerce kişinin katılımıyla yürüyüş gerçekleştirildi.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 93’üncü yılı nedeniyle yurdun dört bir yanında çeşitli kutlamalar gerçekleştiriliyor. Eskişehir’de ise, Büyükşehir, Tepebaşı ve Odunpazarı Belediyeleri tarafından ortaklaşa düzenlenen ’Halk Yürüyüşü’ gerçekleştirildi. Porsuk Bulvarı Adalar mevkiinde toplanan binlerce kişi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının büyük mücadelesi sonucu kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin 93’üncü yaşını coşkuyla kutladı. 7’den 70’e Eskişehirli vatandaşlar, Türk bayrakları, Mustafa Kemal Atatürk posterleri ve çeşitli yazıların bulunduğu dövizlerle yürüyüşe geçti.
Topluluk, ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz!’, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganları ve çalınan marşlarla yürüyerek, ‘Cumhuriyet’ aşklarını adeta dile getirdi. İki Eylül Caddesi istikametinden ilerleyen vatandaşlar, ardından Eskişehir Vilayet Meydanı’na gelerek burada durdu. Meydanda toplanan binlerce kişi burada da ellerinde bulunan Türk bayraklarını sallayarak çalınan marşları söyledi. Daha sonra Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bu yana vatanı savunmak için şehit düşenler için saygı duruşu gerçekleştirip, İstiklal Marşı okundu. Yapılan konuşmaların ardından bir süre bekleyen topluluk daha sonra dağıldı.
Öte yandan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Halk Yürüyüşü’ne CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdülkadir Adar, Tepebaşı Belediyesi Başkanı Ahmet Ataç, Odunpazarı Belediyesi Başkanı Kazım Kurt, CHP İl Başkanı Sinan Özkar, çeşitli sivil toplum örgütü temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.