Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eskişehir Teröre Karşı TEK Yürek Oldu

Eskişehir’de, son dönemlerde artan terör olayları ve Ankara’da yaşanan patlama olayları nedeniyle “Teröre karşı birlik yürüyüşü” gerçekleştirildi.Porsuk Bulvarı Adalar mevkiinde toplanan yaklaşık 100 kişilik grup, burada bir süre...

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2016 20:04
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2016 20:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eskişehir Teröre Karşı TEK Yürek Oldu
Eskişehir’de, son dönemlerde artan terör olayları ve Ankara’da yaşanan patlama olayları nedeniyle “Teröre karşı birlik yürüyüşü” gerçekleştirildi.
Porsuk Bulvarı Adalar mevkiinde toplanan yaklaşık 100 kişilik grup, burada bir süre terör aleyhinde sloganlar attı. Daha sonra ellerine aldıkları Türk bayrakları ve dövizlerle sloganlar eşliğinde harekete geçen grup, Hamamyolu caddesi üzerinden Valilik Meydanı önüne yürüdü. Grup burada 18 Mart’ta Çanakkale’de şehit düşen askerler ve Ankara’daki patlamadaki hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okudu. Grup adına basın açıklamasını okuyan Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Eskişehir İl Başkanı Dilek Çınar, konuşmasına Ankara’da yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı ve yaralılara şifalar dileyerek başladı.
“MEHMETÇİK, DÜŞMANIN TÜM KOZLARINI BOŞA ÇIKARIYOR”
Saldırının aldığı canların dışında kendilerinden bir şey eksiltmediğini hatta daha da bilendiklerini belirten Çınar, ülkenin bölücü teröre karşı yürüttüğü mücadelenin başarılı bir şekilde sürdürüldüğünü aktardı. Çınar, “Mehmetçik, Türkiye’yi parçalamak isteyenlere karşı, milletimizi birleştiren bir mücadele çizgisini benimseyerek düşmanın tüm kozlarını boşa çıkarıyor. Psikolojik savaş malzemelerini çürüterek, Kürt yurttaşlarımızı milletin birliğini sağlama mücadelesine ikna ediyor. Ankara’daki saldırının, Türk Ordusu’nun Yüksekova’ya yapacağı operasyon öncesinde gerçekleşmesi, saldırının hedefini net bir şekilde ortaya koyuyor. Sur ve Cizre’de yenilen PKK, uyarı eylemleriyle Mehmetçiğin yapacağı yeni operasyonların önünü kesmeye ve milletimizin desteğini azaltmaya çalışıyor” dedi.
Türk gençliğinin bu saldırıların hedefini boşa çıkaracak iradeye sahip olduğunu vurgulayan Dilek Çınar, milletin kararlılığının en az Mehmetçik kadar sağlam ve gözü kara olduğunu söyledi.
Grup, yapılan basın açıklamasının ardından bir süre daha sloganlar atıp marş söyledikten sonra olaysız şekilde dağıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.