Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eskişehir şehidini uğurladı

Van’ın Çaldıran ilçesinin Tendürek Dağı bölgesinde PKK mensupları ile çıkan çatışmada şehit olan 23 yaşındaki Uzman Çavuş Ali Doğukan Kılınç, memleketi Eskişehir’de son yolculuğuna uğurlandı.Bekar olan Uzman Çavuş Ali Doğukan...

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2016 14:22
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2016 14:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Van’ın Çaldıran ilçesinin Tendürek Dağı bölgesinde PKK mensupları ile çıkan çatışmada şehit olan 23 yaşındaki Uzman Çavuş Ali Doğukan Kılınç, memleketi Eskişehir’de son yolculuğuna uğurlandı.
Bekar olan Uzman Çavuş Ali Doğukan Kılınç’ın cenazesi, askeri uçakla sabah erken saatlerde Van’dan Eskişehir’deki Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanlığı’na getirildi. Şehidin cenazesi buradan Gündoğdu Mahallesi’ndeki babaevine götürülerek, helallik alındı. Ardından cenaze bir süre önce Yunus Emre Devlet Hastanesi’ne devredilen eski Asker Hastanesi morguna kaldırıldı. Uzman Çavuş Kılıç’ın naaşı daha sonra ailenin isteği üzerine Büyükdere Mahallesi’ndeki Hacı Bektaş Veli Vakfı Kültür Merkezi’ndeki Cemevi’ne buradaki törenden sonra da Reşadiye Camii avlusuna getirildi.
Baba Hüseyin Kılınç, anne Şenay Kılınç, kızkardeşi Cansu Kılınç ile aile büyükleri taziyeleri kabul etti.
Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazına, Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, Eskişehir Valisi Azmi Çelik, AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, CHP Eskişehir milletvekilleri Utku Çakırözer, Cemal Okan Yüksel ve Gaye Usluer, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet ataç, bazı belediye başkanları, şehidin yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Cenaze namazının ardından şehidin al bayrağa sarılı tabutu, askerlerin omzunda top arabasına konuldu. Şehit Uzman Çavuş Kılınç, Kanlıpınar Şehitliği’nde defnedildi.
Öte yandan baba Hüseyin Kılınç, cenaze namazının ardından oğlunun tabutuna son kez sarılarak uzun süre gözyaşı döktü.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.