Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eskişehir Obeziteye Karşı Savaşıyor

Eskişehir’de Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından obeziteye karşı farkındalık ve hareketli yaşam için düzenlenen ‘Bisiklet Dağıtım’ tören programı ile 479 bisiklet gençlere teslim edildi.Valilik Meydanı’nda düzenlenen programa,...

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2016 14:43
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2016 14:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eskişehir’de Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından obeziteye karşı farkındalık ve hareketli yaşam için düzenlenen ‘Bisiklet Dağıtım’ tören programı ile 479 bisiklet gençlere teslim edildi.
Valilik Meydanı’nda düzenlenen programa, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Eskişehir Halk Sağlığı Müdürü Kadir Demirel, Eskişehir Emniyet Müdürü Mustafa Şahin, vali yardımcıları, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Halk Sağlığı Müdürlüğünce hazırlanan hareketli yaşam konulu video izlendi.
“TOPLAMDA 2 BİN 635 BİSİKLET DAĞITILMIŞ OLACAK”
Ardından konuşan Eskişehir Halk Sağlığı Müdürü Kadir Demirel, Eskişehir Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte okullarda fiziksel aktivitenin arttırılması işbirliği protokolü kapsamında, lise 9, 10, 11’inci sınıfları kapsayacak şekilde Milli Eğitim Müdürlüğünce belirlenmiş okullara bisiklet dağıtımı yapılacağını söyledi. Demirel, “Geçtiğimiz yıl 20 Mayıs 2015 tarihinde, Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde 5, 6 ve 7’nci sınıflara 197 adet, Osmangazi Üniversitesi Rektörlüğüne 200 adet toplam 397 adet bisiklet dağıtımı yapılmıştı. 2015 Ekim ve Kasım aylarında yine Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde yine 5, 6 ve 7’nci sınıflara Sağlık Bakanlığınca gönderilmiş olan 500 adet bisiklet teslimi yapılmıştır. Bu yıl 23 Nisan 2016 tarihinde, bakanlığımızla değişik jant ölçülerinde ilk ve orta öğretim öğrencilerine 521 adet ilçelerde bisiklet dağıtımı yapıldı. Ayrıca Mihalıççık Yatılı Bölge Okuluna da 10 adet bisiklet verilerek, toplamda 531 adet bisiklet verilmiş oldu. Geçen yıl ve bu 23 Nisan ile beraber bin 428 adet bisiklet verilmiş oldu. Bu törende de bin 207 bisiklet dağıtılmış olacak ve toplamda 2 bin 635 bisiklet dağıtılmış olacak” ifadelerini kulandı.
“BİSİKLETE BİNMEK ÇEŞİTLİ AÇILARDAN STRESE KARŞI BİR İLAÇ”
Daha sonra konuşma yapan Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, geleceğin ümidi gençlerin yüksek insani değerleri kuşanmasını ve arzu ettikleri o güzel kalplerinin sıhhatle çarpmasını her şeyden çok istediklerini kaydetti. Vali Tuna, “Ülkemiz günümüzün medeniyet hastalıkları olarak da adlandırılan obezite ile karşı karşıyadır. 2013 yılında Dünya Sağlık Örgütü işbirliğiyle yapılan Türkiye Çocukluk Çağı Şişmanlık Araştırmasına göre, her 4 çocuğumuzdan 3’ü maalesef hiç spor yapmamaktadır. Bilişim teknolojileri bir taraftan hayatımızı kolaylaştırır ve güzelleştirirken diğer yandan hareketsizlikten kaynaklanan sağlık sorunlarını da beraberinde getirmiştir. Maalesef çocuklarımız günlük aktivite olarak sadece bilgisayarda oyun oynamakta ve televizyon seyretmektedir. Son yıllarda büyük reformlara imza atan Sağlık Bakanlığımızın fiziksel aktiviteyi teşvik projesi, çeşitli hedef gruplara bisiklet dağıtımıyla hareketli hayat tarzının benimsemesini hedeflemektedir. Türk dünyasının kalbi olan şehrimizde Kültür Başkentliği sürecinde gerçekleştirdiğimiz kalıcı eserlerde, hemşerilerimizin spor yapmasını teşvik eden çevre düzenlemelerine de biliyorsunuz büyük önem verdik. Bisiklete binmek aynı zamanda çeşitli açılardan da strese karşı bir ilaç yani bisiklet bir taşıt olmanın yanı sıra hem sağlıklı beden için bir araç hem de mutluluğumuza mutluluk katan ve düşüncelerimizi süzerek, kederleri dışarıda bırakan bir vesile olabilme potansiyeline sahiptir” şeklide konuştu.
Yapılan konuşmalar sonrası Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen Eskişehir’deki başarılı hekimlerine Vali Güngör Azim Tuna tarafından Teşekkür Belgesi takdim edildi. Ardından tüm protokol üyeleri bisiklet tesliminin yapılması için bir araya gelerek, kurdele kesti. Daha sonra Vali Tuna ve protokol üyeleri gençlere, meydanda bulunan 479 adet bisiklet teslimini gerçekleştirdi.
Gerçekleşen bisiklet dağıtım töreni sonrası davetlilere dondurma, elma ve su ikramı yapılarak program sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.