Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eskişehir Hasan Polatkan Havaalanı’nda "Uçak Kazası" Tatbikatı

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Hasan Polatkan Havaalanı’nda yapılan tatbikatta, senaryo gereği düşerek alev alan uçağa müdahale edilerek yaralılar kurtarıldı.Senaryo gereği havaalanına iniş yapan uçağın pistte duramaması sebebiyle, uçak...

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2016 16:23
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2016 16:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eskişehir Anadolu Üniversitesi Hasan Polatkan Havaalanı’nda yapılan tatbikatta, senaryo gereği düşerek alev alan uçağa müdahale edilerek yaralılar kurtarıldı.
Senaryo gereği havaalanına iniş yapan uçağın pistte duramaması sebebiyle, uçak pist dışına çıkarak alev almaya başladı. Pistten çıkan uçağın yanına ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Havaalanı polisi ve özel güvenlikleri kaza yerinin etrafında geniş çaplı güvenlik önlemi aldı. Kaza yerine gelen itfaiye ekipleri özel kıyafetli personel aracılığı ile uçağa girerek yaralıları ambulansa taşıdı. Tatbikatta uçaktaki yangına itfaiye ekipleri su ve köpükle müdahale etti. Kaza haberini alan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri de müdahale için kısa sürede havaalanına intikal etti. Kazadan itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile kurtarılan yaralılar güvenli bölgeye götürüldükten sonra ambulanslar vasıtasıyla kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı.
Tatbikatı kısa sürede ve sorunsuz bir şekilde tamamlayan itfaiye, polis, 112, AFAD ve özel güvenlik birimleri, olası bir kaza durumunda göreve hazır olduklarını kanıtlayarak hatıra pozu verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.