Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eskişehir barosundan darbe ve tutuklamalarla ilgili açıklama

Eskişehir Baro Başkanı Rıza Öztekin, Türk milletinin darbe girişimini bağımsızlık, demokrasi ve özgürlük paydasında kilitlenerek engellediğini söyledi.Adliye Sarayı önünde düzenlenen ve avukatların yoğun katılım gösterdiği basın...

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2016 15:26
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2016 15:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eskişehir Baro Başkanı Rıza Öztekin, Türk milletinin darbe girişimini bağımsızlık, demokrasi ve özgürlük paydasında kilitlenerek engellediğini söyledi.
Adliye Sarayı önünde düzenlenen ve avukatların yoğun katılım gösterdiği basın toplantısında konuşan Rıza Öztekin, ülkenin dış destekli bir darbe girişimine maruz kaldığını iddia etti. Yaşananlarının darbeden öte emperyalist bir işgal provası olduğunu ileri süren Öztekin, “Türk milleti bağımsızlık, demokrasi ve özgürlük paydasında kenetlenerek bu darbe girişimini engellemiştir. Maalesef bir çok güvenlik görevlisi ve masum sivil vatandaş darbe yanlılarınca katledilmiştir. Bu uğurda şehit olan güvenlik güçlerimize ve yaşamını yitiren yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” diye konuştu.
Üzün olanın tatbikat yapılıyor diyerek, kandırılan mehmetçiğimizin maruz kaldığı görüntü olduğunu ifade eden Öztekin, “Darbeyi yapan ve yaptıranlar yargı önünde hesap verecektir. Ama kandırılarak sahaya sürülen Mehmetçiğe bu muameleyi yapanlarda cezasız kalmamalıdır. Bu yapıyla bağlantılı olduğu gerekçesiyle aynı suç kapsamında yapılan soruşturma ile Türkiye’de ki yargıç ve savcıların neredeyse yüzde 25’i , bir çok emniyet mensubu, on binlerce bürokrat ve memur gözaltına alınmış, ve tutuklamaları başlamıştır. Üzücü olan ve ders alınması gereken husus bu kişilerin de kadrolaşması için geçmişte yoğun bir çabanın sarfedilmesidir” dedi.
Darbenin önlenmesinin ardından yürürlükte ki hukuk kurallarının uygulanmasının gerektiğini belirten Öztekin, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:
“On binlerce gözaltı, binlerce tutuklama yapılmakta olup, adil yargımla hakkında masumiyet karinesinden asla taviz verilmemelidir. Şuanda hiçbir yurttaşımız kendisini güvende hissetmemektedir. Hukuksuzluk salgın bir hastalık gibidir ve yayılır. Darbelerde hukuksuzuktan beslenir. Kuvvetler ayrılığını sağlayamazsak, Atatürk ilke ve devrimlerini terk eder Cumhuriyet’in kazanımlarını yok edersek, hukuk devleti olmazsak, laik devlet olamazsak demokratik devlet olmazsak, sosyal devlet olamazsak, darbeler asla peşimizi bırakmayacaktır.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.