Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eski Rektöre Üstün Hizmet Madalyası Verildi

Giresun Üniversitesi eski Rektörü Tarih Bölümü Başkanı Prof.Dr. Aygün Attar’a, Dünya 4.Azerbaycanlılar Kurultayı’nda Devlet Üstün Hizmet Madalyası ve beraatı verildi.Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in...

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2016 12:11
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2016 12:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eski Rektöre Üstün Hizmet Madalyası Verildi
Giresun Üniversitesi eski Rektörü Tarih Bölümü Başkanı Prof.Dr. Aygün Attar’a, Dünya 4.Azerbaycanlılar Kurultayı’nda Devlet Üstün Hizmet Madalyası ve beraatı verildi.
Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in başkanlığında toplanan Dünya 4.Azerbaycanlılar Kurultayı sona erdi.
Kurultaya, Aliyev’le birlikte meclis başkanı, bakanlar ve Türkiye başta olmak üzere dünyanın 49 ülkesinde yaşayan, Azerbaycanlı siyasetçi, bilim adamı, dernek başkanları, yazarlar, şairler ve kanaat önderleri olmak üzere 500 kişi katıldı.
ATTAR, AZERBAYCAN’IN DIŞ POLİTİKASINI BELİRLEYECEK KONSEYE SEÇİLDİ
Giresun Üniversitesi eski Rektörü Tarih Bölümü Başkanı Prof.Dr. Aygün Attar, Azerbaycan doğumlu Türkiye Cumhuriyeti bilim insanı olarak kurultaya katılan özel davetliler arasında yer aldı.
Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından özel ilgi gösterilen Attar, kurultayda önemli oturumlardan birisine de moderatörlük yaptı.
Sona eren kurultay sonuç bildirgesinde, Almanya’nın Türkiye’ye yönelik asılsız Ermeni soykırım iddiaları ile ilgili aldığı kararın kabul edilemez olduğu vurgulanarak kınandı.
Dünya Azerbaycanlıları’nın Koordinasyon Konseyine oy birliği ile Cumhurbaşkanı İlham Aliyev Başkan seçilirken, konseyin 109 kişiden oluşan yapısı içinde Aygün Attar da yer aldı.
Konsey, Azerbaycan’ın dış politikasına yön verecek politikalar oluşturacak ve diaspora faaliyetlerine katkı sunacak.
ATTAR’A DEVLET ÜSTÜN HİZMET MADALYASI
Kurultay programı içinde madalya töreni de yapıldı. Gülistan Sarayındaki törende Aygün Attar’a, bugüne kadar sadece özel kişilere verilen Devlet Üstün Hizmet Madalyası ve beraatı verildi. Attar’ın madalya ve beratı Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in adına Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Ramiz Mehtiyev tarafından takdim edildi.
Törende okunan gerekçede, Aygün Attar’ın; Azerbaycan Cumhuriyeti’ne, Azerbaycancılık düşüncesinin hayata geçirilmesine katkıda bulunduğu, dünya Azerbaycanlıları’nın dayanışmasına, diasporanın gelişmesine, halklar arasında dostluğun güçlendirilmesi ve Azerbaycan Cumhuriyeti ile diğer devletler arasında siyasi, ekonomik, bilimsel ve kültürel ilişkilerin kurulmasında ve geliştirilmesinde özel hizmetleri olduğu vurgulandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.