Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eski Genelkurmay Başkanı Başbuğ: “Suriye Kürtlerini Yöneten Güç PKK”

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, “Milli Siyaset Ortadoğu ve Türkiye” konulu konferansında yaptığı konuşmada, “Suriye Kürtlerini yöneten güç PKK” dedi.Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Atatürk Üniversitesi Atatürkçü...

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2016 19:09
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2016 19:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, “Milli Siyaset Ortadoğu ve Türkiye” konulu konferansında yaptığı konuşmada, “Suriye Kürtlerini yöneten güç PKK” dedi.
Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Atatürk Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü’nün davetlisi olarak Erzurum’a geldi. Atatürk Üniversitesi Nenehatun Kültür Merkezinde düzenlenen “Milli Siyaset Ortadoğu ve Türkiye” konulu konferansına katılan Başbuğ, öğrencilerden yoğun ilgi gördü.
Konuşmasına Erzurum Kongresi’nde alınan kararları açıklayarak başlayan Başbuğ, alınan kararların önemine dikkat çekerek ‘bugün de bu kararları göz önüne getirin’ tavsiyesinde bulundu. Türkiye’de artan terör olaylarının Suriye’de yaşanan kaos ortamıyla da ilintili olduğunu ifade eden Başbuğ, “Vatan bir bütündür birbirinden ayrılmaz. Yaşadığımız bugünlerde Erzurum Kongresinde alınan kararları unutmamamız lazım. Suriye ile Türkiye’nin yürüttüğü politika doğrumu yanlış mı? Milli siyasetin uygulanmasında nelere dikkat etmemiz gerekir? Milli siyaset kendi gücünüze dayanır. Dış politika olaylarına ideolojik bakışla bakarsanız yanılırsınız. Dış siyasette başarılı olmak için içeride sağlam olmanız gerekir. Bugünkü olaylara baktığımız zaman Hakkari’de bazı olayların başlaması size tesadüf mü geliyor. Tarihte yaşanmış olayları iyi okursanız bunları anlarsanız, bugünü de anlarsanız. Bugün Türkiye’nin içerisinde bulunduğu sorunları anlamak için tarihe bakın” diye konuştu.
İlker Başbuğ, Kobani’de Suriye Kürtlerinin IŞİD’e karşı koymalarının onlara güç kazandırarak kırılma noktası olduğunu belirterek, “Kanton bölgeler, özerk bölgeler oluşturmak için terör arttı. Biz biliyoruz ki yok PYD vesaire bunlar hep PKK’ya hizmet edenler. Suriye Kürtleri eşittir PKK. Kimse gelip burada laf ebeliği yapmasın. Evet Suriye Kürtleri ve orayı yöneten PKK. Her yerde Abdullah Öcalan’ın resmi var. Geçen gün İngiliz Büyükelçisi bile konuşmasında YPG’nin her ofisinde Abdullah Öcalan’ın resmi var diyor. Biz hala yok PKK’mı, PYD’mi. Hayır Suriye Kürtlerini yöneten güç PKK” şeklinde konuştu.
Konferans soru cevap kısmıyla sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.