Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eşinin ölümünden 31 yıl sonra maaş bağlandı

Ev Ziyaretine Gemlik Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü İbrahim Topcu, Gemlik 4/b (bağkur) Servis Şefi Nilay Soyak İle Servis Personeli Katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2016 15:33
Haber Güncellenme Tarihi: 14.07.2016 15:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eşinin ölümünden 31 yıl sonra maaş bağlandı
Bursa’nın Gemlik ilçesinde 31 yıl evvel kocası ölen yaşlı bir kadına seneler sonra ölüm maaşı bağlandı.
Gemlik Sosyal Güvenlik Merkezi 4/B (Bağkur) Servisi, 31 yıl evvel ölen kocasından dolayı maaş alma hakkı olduğunu bilmediği için müracaat etmeyen kadının evine giderek, kendisini maaşa bağladı.
4/B Bağ-Kur dosyaları arşiv çalışması esnasında tespit edilen dosyada, sigortalının ödenmiş 4 yıl 8 ay hizmetinin olduğu ve sigortalının 1985 yılında vefat ettiği anlaşıldı. Sigortalının dosya açılışında bildirilen ismi ile nüfus kayıtlarında geçen isminin farklı olması sebebiyle T.C. kimlik numarası tespiti yapılamadı. Dosya ile ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile yazışma yapılarak kimlik bilgileri doğrulandı. Daha sonra sigortalının hak sahibi durumundaki eşi Gülsüm Mısırlı’ya ulaşılıp, tahsis talep dilekçesi alınarak ölüm maaşı bağlandı.
Gemlik Sosyal Güvenlik Merkezi personeli tarafından maaş bağlandığını gösteren evrakı elden tebliğ etmek üzere 13/07/2016 tarihinde Gülsüm Mısırlı’nın evine ziyarette bulunuldu. Ev ziyaretine Gemlik Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü İbrahim Topcu, Gemlik 4/B (Bağkur) Servis Şefi Nilay Soyak ile servis personeli katıldı. Maaş bağlanan Gülsüm Mısırlı, eşinin Bağ-Kur’u olduğundan haberleri olmadığını bu yüzden çok şaşırdıklarını ifade ederken, Gemlik Sosyal Güvenlik Merkezi personeline teşekkür etti.
Merkez Müdürü İbrahim Topcu, böyle hayırlı bir işi vesile oldukları için mutluluk duyduklarını belirterek, “78 yaşındaki Gülsüm teyzemizin maaşını bağladık. Geçmişe yönelik 5 yıllık maaşı karşılığında alacağı toplu ödemeyi sağlıklı ve güzel günlerde harcamasını diliyoruz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.