Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eşini Kaybeden Yaşlı Adam Kendini Kitaplara Verdi

Eşi vefat ettikten sonra tüm zamanını kütüphanede kitap okuyarak geçiren 85 yaşındaki yaşlı adam, "Çankırı’da en çok kitap okuyan yetişkin" oldu.85 yaşındaki Tevhit Çubukcuoğlu, hayat arkadaşını geçtiğimiz yıllarda kaybetti....

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2016 19:18
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2016 19:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eşi vefat ettikten sonra tüm zamanını kütüphanede kitap okuyarak geçiren 85 yaşındaki yaşlı adam, "Çankırı’da en çok kitap okuyan yetişkin" oldu.
85 yaşındaki Tevhit Çubukcuoğlu, hayat arkadaşını geçtiğimiz yıllarda kaybetti. Çubukcuoğlu, eşi öldükten sonra yalnızlığını kitaplarla gidermeye çalıştı.
YALNIZLIĞINI KİTAPLARLA PAYLAŞIYOR
Sabahın erken saatlerinde Çankırı Kütüphanesi’ne gelen Çubukcuoğlu, akşam saatlerine kadar burada kitaplarla vakit geçirdi. Okuma azmiyle gençlere de örnek olan Çubukcuoğlu, bir yıl içinde kütüphanede toplam 99 kitap okudu.
Kütüphaneyi verimli şekilde kullanan Tevhit Çubukcuoğlu, Çankırı Vali Yardımcısı Fatih Yılmaz’ın da katıldığı törende "Çankırı’da en çok kitap okuyan yetişkin" seçildi.
OKUMA ORANININ ÇOK ÜZERİNDE
Kütüphane Müdürü Songül Kapusuz, Türkiye’de ortalama olarak 6 insanın 1 kitap okuduğunu ifade ederek, "Tevhit amca 8 yıldır kütüphaneye gelen iyi bir okuyucumuz. Eşinin birkaç yıl önce vefat ettiğini öğrendik, daha önce de kütüphanemize geliyordu, şimdi ise yalnızlığını kütüphanede kitaplarla paylaştığını ifade ediyor. Kitapları çok seviyor. Bu yıl içerisinde sadece 99 kitap okudu. Bu da bu yaştaki bir insan için oldukça başarılıdır. Tevhit amca dünya kitap okuma oranının çok üzerinde yer almaktadır" diye konuştu.
"14 YAŞIMDAN BERİ ROMAN OKUYORUM"
14 yaşından beri kitap okuduğunu ifade eden 85 yaşındaki Tevhit Çubukcuoğlu da gençlere kitap okumalarını tavsiye etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.