Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Esgin’den Millet Kıraathaneleri’ne “Kitap Candır” projesi

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, Millet Kıraathaneleri’ne entegre başlattığı “Kitap Candır” projesiyle Nilüfer Akçalar’da kahvehaneyi kıraathaneye dönüştürdü.

Haber Giriş Tarihi: 10.09.2018 13:50
Haber Güncellenme Tarihi: 10.09.2018 13:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Esgin’den Millet Kıraathaneleri’ne “Kitap Candır” projesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 81 ilde başlattığı Millet Kıraathaneleri’ne entegre kahvehanelerin kıraathaneye dönüştürülmesi uygulaması Bursa’da devam ediyor. Dünya Okuma-Yazma Günü dolayısıyla anlamlı bir etkinliğe başlatan Ak Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin,  “Kitap Candır” projesi kapsamında ilk olarak Nilüfer Akçalar’da bir kahvehane kıraathaneye dönüştürdü. Akçalar halkının da katkılarıyla gerçekleşen kıraathane açılışına kitapseverlerin ve gençlerin yanı sıra yöre halkı büyük ilgi gösterdi.

 

EĞİTİMDE KÖKLÜ REFORMLAR

Açılış öncesi konuşma yapan Ak Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, Türkiye’de AK Parti iktidarlarıyla birlikte 2002 yılından itibaren eğitimde köklü atılımların gerçekleştirildiğine dikkat çekti. Esgin, “Ak Parti iktidarıyla birlikte 2002'de 10 milyar TL olan eğitim bütçesini 2017'de 134 milyar TL’ye çıkardık. Okullarımızda derslik sayısını arttırdık. Ders kitapları Ak Parti ile birlikte ücretsiz dağıtılmaya başlandı. "Ana-kız okuldayız" ve "Haydi kızlar okula" kampanyasıyla yüzbinlerce kadın ve kızlarımız okula başladı. Zorunlu eğitimi 12 yıla çıkardık. Fatih projesi ile okullarımız yüksek hızda internet erişimine kavuştu. AK Parti ile eğitimde engelleri de kaldırdık. 2006'da 24 bin olan engelli öğrencilerimizi 2018'de 980 bin civarına çıkardık” dedi.

Türkiye’de okuma-yazma oranının yüzde 98’lerde olmasına ve kitap basma oranının yüksek olmasına rağmen okuma oranının gelişmiş ülkelere oranla çok düşük olduğuna dikkati çeken Esgin, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

 

“GÜNDE EN AZ 15 DAKİKA KİTAP OKUMALIYIZ”

 

“Bir toplumda okuryazar oranı ne kadar fazla ise o toplum o ölçüde gelişir ve ilerler. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı Millet Kıraathaneleri ile ülkemizdeki okuma oranının artmasını hedefliyoruz. Millet Kıraathaneleri geleceğimize yatırımdır. Biz de ülkemizde kitap okuma alışkanlığının arttırılması için etrafta kitap olması lazım düşüncesiyle “Kitap Candır” uygulamasını başlatarak Millet Kıraathaneleri’ne entegre kahvehanelerimizi kıraathaneye dönüştürüyoruz. Kitap okumakla hem ufkumuz ve bilgi dünyamız gelişir hem de boş zamanlarımızı tamamlar. Bu açıdan kahvehanelerimizi kitaplarla zenginleştirerek kıraathaneye çevirmeye başladık. Günde sadece 15 dakika kitap okumak bile her anlamda iyi gelecektir. Çünkü iyi bir kitap insana can veren kandır.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.