Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Esgin: Bursa’nın kendine özel bir ruhu var

Bursa Valiliği himayelerinde, Bursa Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla ve turizm STK’ları ile birlikte Network Fuarcılık ve Merinos AKKM tarafından organize edilen 3. Bursa Turizm Zirvesi’nin ikinci gününde düzenlenen ‘Marka Kent Olma Yolunda Bursa’ konu başlığındaki panelde, Bursa’nın turizm potansiyeli ve marka bir şehir olması adına yapılabilecekler masaya yatırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2018 15:05
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2018 15:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Esgin: Bursa’nın kendine özel bir ruhu var

Gazeteci yazar Ahmet Emin Yılmaz’ın moderatörlüğünde gerçekleşen panele; AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı Genel Müdürü Handan Boyce, Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme A.B.D Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Çağatan Taşkın konuşmacı olarak katıldı. Konuşmacılar Bursa’nın mevcut turizm potansiyeli hakkında ve nasıl marka kent olabileceği konusunda görüşlerini aktardılar.

Esgin: Bursa’nın kendine özel bir ruhu var

“Bursa’nın tarihi misyonuna dönmesinin felsefesi turizmde yatıyor” diyen AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin, kentin turizmde hak ettiği yere gelmesi için birlikte hareket etmenin önemine değindi. Esgin şunları söyledi: “Bursa’da kış turizmi, doğa turizmi, tarih turizmi, inanç turizmi, medikal turizmi, sağlık turizmi ve termal turizminden bahsedebiliyoruz. Dünyada bu kadar fazla özelliği barındıran şehirler çok az. Bursa’nın kendine özel bir ruhu var. Bursa anlamda şehrimiz dünyadaki benzer örneklerinden eksiği yok, fazlası çok.”

Yapılan yatırımlarla İstanbul, Bursa ve İzmir gibi önemli şehirlerin otobanla birbirine bağlandığını hatırlatan Esgin, “Bu bağlantıların, turizm entegrasyonuna önemli bir katkısı var.  Önemli bir turizm lokasyonu yaratıyor. İstanbul Bursa İzmir otobanı entegre bir turizm destinasyonu sağlıyor” diyerek sözlerini tamamladı.

Boyce: Sürdürülebilirlik önemli

İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı Genel Müdürü Handan Boyce de Bursa’nın çok fazla potansiyeli olduğunu, eksik olanın ise örgütlü ve profesyonel bir şekilde yapılamayan markalaşma ve destinasyon eksikliği olduğunu ifade etti.

Boyce şunları söyledi: “Markalaşma sürecinde herkesin rolü iyi belirlenmeli, stratejiler oluşturulmalı ve profesyonel bir ekip oluşturulmalı. Bu anlamda sürdürülebilirlik de önemli elbette. Marka tanıtımı sürekli olmalı. Şehrin sadece doğal ve tarihi güzelliği olması da yetmez. Bunu şehirlerin yaşanabilirliğiyle, yeşiliyle, kültür ve öğrenci hareketliliğiyle de desteklemeli. Kongre turizmi de şehrin markalaşmasına katkı veren başka bir konu. Bu anlamda Bursa’ya uygun olabilecek özel konulu kongreleri bulup Bursa’ya getirebilir ve şehre değer katabilirsiniz.”

Taşkın: Amacımız deneyim satmak olmalı

Panelde konuşan Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme A.B.D Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Çağatan Taşkın da şunları söyledi: “Amacımız deneyim satmak olmalı. Çünkü yabancı ziyaretçi bir yere gittiğinde entegre bir şekilde deneyim yaşamak ister. Bu uzun süreçte kalıcı bir yabancı ziyaretçi sayısına eriştirir bizleri. Bir ürünü markalaştırmak kolaydır ama bir şehri markalaştırmak daha zordur. Çünkü şehri markalaştırmak daha karmaşıktır. Her turistin gezi anlayışı farklıdır. Bu anlamda turistin gelme amacını iyi bilmeli ve ona göre şehrimizi tercih edebilecek yabancı turist kafileleri bulabilmeliyiz. Hedef kitlelerimizi mutlaka çeşitlendirmeliyiz.”

Sertifika takdiminin ardından panel, sona erdi.

“THY Sponsorluğunda 120 Yabancı Tur Operatörü Bursa’da”

Panel dışında Türk Hava Yolları ana sponsorluğunda yurt dışından 120 tur operatörü de fuarı ziyaret etti. Ortadoğu’dan Avrupa’ya kadar birçok ülkeden gelen 120 tur operatörü Bursalı otel ve acentelerle ikili görüşme gerçekleştirdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Bursa Turizm Platformu Başkanı Hasan Eker, “Öncelikle THY’ye ve ekibine fuarımıza özel bu organizasyon için çok teşekkür ediyorum. Yurt dışında farklı ülkelerden gelen 120 yabancı tur operatörü, Bursalı otel ve acente yetkililerimizle bir araya gelerek hem tanıştı hem de yapılabilecek iş birliklerini görüştü. Aynı zamanda 120 yabancı tur operatörüne Bursa’nın tanıtımını da yapmış olduk. Fuar ve zirvemiz turizme katkı sağlayacak birbirinden özel ve farklı etkinliklerle sürüyor.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.