Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Esenyurt Milli Parkı’nın İlk Konukları Anneler Oldu

Esenyurt Belediyesi’nin Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nden 49 yıllığına kiraladığı Danamandıra Milli Parkı’nın açılışı "Anneler Günü" dolayısıyla düzenlenen piknikle yapıldı. Yüzlerce annenin çocukları...

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2016 09:59
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2016 09:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Esenyurt Belediyesi’nin Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nden 49 yıllığına kiraladığı Danamandıra Milli Parkı’nın açılışı "Anneler Günü" dolayısıyla düzenlenen piknikle yapıldı. Yüzlerce annenin çocukları ile birlikte katıldığı ilk piknik renkli görüntülere sahne oldu.
Esenyurt Belediyesi, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na bağlı olan Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün himayesinde bulunan Danamandıra Tabiat Parkı’nı yapılan ihale sonucu 49 yıllığına kiraladı. Esenyurtlu vatandaşların aileleri ile keyifli zamanlar geçirmeleri ve sosyal aktivitelerine alan oluşturulması amacıyla kiralanan park; yaklaşık 3 milyon 800 metrekareden oluşuyor. Parkta, ormanlık alanların yanı sıra üç ayrı gölet de bulunuyor. Tabiat Parkı’nın açılışı ise "Anneler Günü" dolayısıyla annelere özel olarak düzenlenen piknikle yapıldı.
Pikniğe, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, yüzlerce anne ve çocukları katıldı. Tabiat Parkı’na gelen anneler, çalan müzikler eşliğinde hem yemeklerini yedi hem de çocukları ile birlikte temiz havanın tadını çıkardılar. Piknikte, bir yandan parkı gezen anneler bir yandan da göletlerin çevresinde çocukları ile fotoğraflar çekilerek doyasıya eğlendiler.
“ANNELERİN MUTLULUĞU BENİ DE MUTLU ETTİ”
Tabiat Parkı’nda düzenlenen piknikten oldukça mutlu olduğunu ifade eden Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, “Bütün annelerin Anneler Günü’nü kutluyorum. Özellikle şehit annelerinin ellerinden öpüyorum. Onlar bizim de ailemiz, buradan onlara selam olsun. Burada annelerimizin mutluluğu beni de mutlu ediyor. Güzel bir ambiyans oluşması benim de hoşuma gitti” diye konuştu.
“BURASINI BİR YAŞAM MERKEZİ HALİNE DÖNÜŞTÜRECEĞİZ”
Danamandıra Tabiat Parkı’nın bütün bakımı ve korumasını yapacaklarını belirten Başkan Kadıoğlu, “Parkın iç yollarını yapmaya başladık. Daha sonra burada gece kamp yapmak isteyenler için uygun çadırların yanına ahşap evler yapacağız. Bu alana; kır kahvesi ve misafirhane yapacağız. Burada balık avlarının yanı sıra özel yollar yaparak orman yürüyüşleri yapacağız. Burasını bir yaşam merkezi haline dönüştüreceğiz” dedi.
TABİAT PARKI’NA ANNELERDEN YOĞUN İLGİ
Çocukları ve komşularıyla birlikte piknik etkinliğine katılan Sabahat Şahin, “Çocuklarımızla birlikte geldik. Çok mutluyuz, burada çok güzel bir ortam var. Başkanımız Sayın Necmi Kadıoğlu’nun sayesinde buraya geldik” şeklinde konuştu.
Piknikte eğlendiğini dile getiren anne Sevgi Korkmaz ise, “Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Ailemiz, arkadaşlarımız, teşkilatımız hep birlikte geldik. Sağ olsun başkanımız bizi düşünüyor biz de ona yardımcı olmaya çalışıyoruz. Henüz kahvaltı yapıyoruz” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.