Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Eşeğe Düz Binme", "Eşeğe Ters Binme" ve "En Güzel Gözlü Eşek" yarışmaları

57. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenliği kapsamında Konya’nın Akşehir ilçesinde, “Eşeğe Düz Binme”, “Eşeğe Ters Binme” ve “En Güzel Gözlü Eşek” yarışmaları yapıldı.Akşehir Belediyesi ve Akşehir Nasreddin Hoca Av...

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2016 14:28
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2016 14:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
57. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenliği kapsamında Konya’nın Akşehir ilçesinde, “Eşeğe Düz Binme”, “Eşeğe Ters Binme” ve “En Güzel Gözlü Eşek” yarışmaları yapıldı.
Akşehir Belediyesi ve Akşehir Nasreddin Hoca Av ve Doğa Sporları Kulübü’nce Akşehir Nasreddin Hoca Stadyumu’nda gerçekleştirilen yarışmalara vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya ile ilçe protokolünün de katıldığı yarışmalarda ilk olarak eşeğe düz binme yarışı yapıldı. Yarışlar öncesi halk oyunu ekipleri tarafından gösteri sunuldu. 19 eşeğin katıldığı eşeğe düz binme yarışı 3 etapta gerçekleştirildi. Her etapta birinci ve ikinci olan eşekler, dördüncü ve son etapta bir kez daha yarışarak birinci, ikinci, üçüncü belirlendi. İlk etapta yarışan eşeklerden bir tanesinin bitiş çizgisi yakınında binicisi ile birlikte düşmesi yürekleri ağza getirirken, eşek ve sahibi kazayı hafif atlattı. Eşeğe düz binme yarışında Mustafa Karakaya’nın 20 numaralı eşeği tüm eşekleri geçerek farklı bir şekilde birinci oldu. 6 numaralı eşekle İlyas Çakıllar ikinci, 4 numaralı eşekle İbrahim Arslan üçüncü oldu. Ayrıca yarışmada sonuncu olan 15 numaralı eşek sahibi Ramazan Yakar’a da ödül verildi.
Eşeğe ters binme yarışında ise biniciler eşeklere ters binerek bitiş çizgisine ulaşmaya çalıştı. Bu yarışmada İbrahim Arslan’ın eşeği tüm eşekleri geçerek birinci olurken, 6 numaralı eşekle İlyas Çakıllar ikinci, 20 numaralı eşekle Mustafa Karakaya üçüncü oldu.
Yarışmada son olarak en güzel gözlü eşek seçildi. Yarışmada, jüri üyeleri 19 eşek arasından en güzel gözlü eşeği seçmekte oldukça zorlandı. Temsili Nasreddin Hoca’nın da jüri üyeliği yaptığı yarışmada Ömer Çetin’in 9 numaralı eşeği en güzel gözlü eşek seçildi.
Yarışmalarda dereceye giren eşek sahiplerine para ödülü ve plaketleri yarışmayı izleyen Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin, Belediye Başkanı Salih Akkaya, Akşehir Nasreddin Hoca Av ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Mehmet Küçüktongarlak tarafından verildi. Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya ödülleri verirken, eleme yarışında eşeği ile birlikte düşen Süleyman Karakaya’yı da yanına çağırarak Nasreddin Hoca’nın ‘eşekten düşen yanıma gelsin’ fıkrasını hatırlatıp ona da özel bir ödül verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.