Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eşbaşkan Anlı’dan Hendek Açıklaması

Uluslararası PEN, Türkiye ve Kürt PEN tarafından Diyarbakır’da düzenlenen "Barış, Nasıl ve Kim İçin" konferansında konuşan Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Fırat Anlı, 2015 ve 2016 yılında 1938, 1925 ile 1915’i yaşadıklarını...

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2016 17:25
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2016 17:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Uluslararası PEN, Türkiye ve Kürt PEN tarafından Diyarbakır’da düzenlenen "Barış, Nasıl ve Kim İçin" konferansında konuşan Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Fırat Anlı, 2015 ve 2016 yılında 1938, 1925 ile 1915’i yaşadıklarını belirterek,“Hendekleri kapatabilirdik. Bu hepimiz için öz eleştiridir. Hendeklere gerek olmayacak siyasal bir mücadeleyi geliştirebilirdik. Hendek dışında bir alternatif oluşturabilirdik. Bunu beceremedik ve bunu beceremediğimiz için binlerce insanı kaybettik” dedi.
Türkiye ve Kürt PEN’in, Uluslararası PEN’in desteğiyle düzenlediği Barış Konferansı Diyarbakır’da başladı. İki gün sürecek konferans Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOP) salonunda gerçekleşti.
“HENDEKLERE GEREK OLMAYACAK SİYASAL BİR MÜCADELEYİ GELİŞTİREBİLİRDİK”
Konferansta konuşan Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı, 2015 ve 2016 yılında 1915, 1938 ile 1925’i yaşadıklarını ancak devletin böyle bir gücünün olacağını hiç kimsenin tahmin edemeyeceğini ve bunların bir yerlerde bekletildiğini söyledi. Anlı, açılan hendek konusuna değinerek şöyle konuştu: “Hendekleri kapatabilirdik. Bu hepimiz için öz eleştiridir. Hendeklere gerek olmayacak siyasal bir mücadeleyi geliştirebilirdik. Hendek dışında bir alternatif oluşturabilirdik. Bunu beceremedik ve bunu beceremediğimiz için binlerce insanı kaybettik. Çok kısa zaman içerisinde çok acımasız bir şekilde onun için lanetlenmiş bir coğrafyanın lanetlenmiş halklarıyız. Bu laneti üzerimizden kaldırmanın tek yolu geçmişte yitirdiğimiz insanların değerlerine bağlı barışı inşa etmektir.”
Konferans, daha sonra panelle sürdürüldü. Sunuculuğunu gazeteci Yüksel Genç’in yaptığı ilk panele Prof. Dr. Abbas Vali, Avukat Fikret İlkiz, Prof. Dr. Jabbar Kadir konuşmacı olarak katıldı. Konferansa yarın Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, Prof. Dr. Jean Pierre Massias, Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Nazan Üstündağ katılacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.