Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erzurum’daki bayrak yürüyüşünde karadan gemi yürütüldü

Erzurum’da Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’ın katılımıyla demokrasi nöbeti öncesi düzenlenen bayrak yürüyüşü renkli görüntülere sahne olurken, binlerin katıldığı yürüyüşte dev gemi karadan yürütüldü. Demokrasi nöbetinde,...

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2016 09:21
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2016 09:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Erzurum’da Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’ın katılımıyla demokrasi nöbeti öncesi düzenlenen bayrak yürüyüşü renkli görüntülere sahne olurken, binlerin katıldığı yürüyüşte dev gemi karadan yürütüldü. Demokrasi nöbetinde, darbeci general Semih Terzi’yi alnından vurarak öldüren ve darbe gecesinin kaderini değiştiren Şehit Astsubay Ömer Halisdemir için yazılan yazıyı okuyan Bakan Akdağ duygu dolu anlar yaşadı.
Erzurum’da yaklaşık 10 bin kişinin katılımıyla gerçekleşen bayrak yürüyüşü renkli görüntüler oluşturdu. Narmanlı Cami’den mehteran takımının marşları eşliğinde yürüyen binlerce vatandaş, ellerindeki Türk bayraklarıyla darbe girişiminde bulunan FETÖ’ye lanet yağdırdı. Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın da katıldığı yürüyüşte karadan yürütülen dev gemi, tarihi bir an yaşattı.
Yürüyüş sonrası Yakutiye Medresesi önündeki demokrasi nöbetinde vatandaşlara seslenen Bakan Akdağ, darbe girişiminde bulunan FETÖ terör örgütüne milletin darbe yaptığını söyledi. Akdağ, "Senelerdir bize hizmet dediler, senelerce bize dinden bahsettiler, bize millete hizmetten bahsettiler. İkiyüzlülükle bizi kandırdılar ve en sonunda 15 Temmuz gecesi hain emellerine ulaşmak için harekete geçtiler. Ama hesap etmedikleri bir şey vardı o da asil Türk milletiydi. O canilerin cezasını en ağır şekilde vereceğiz" diye konuştu.
Erzurum’dan ABD’ye seslenen Akdağ, "ABD, hukukun gereğini, aramızdaki anlaşmaların gereğini yapmalıdır. ABD hükümeti bu katili behemehal vakit geçirmeden Türkiye’ye teslim etmelidir" dedi.
Demokrasi nöbetinde, darbeci general Semih Terzi’yi alnından vurarak öldüren ve darbe gecesinin kaderini değiştiren Şehit Astsubay Ömer Halisdemir için yazılan yazıyı okuyan Sağlık Bakanı Akdağ, zaman zaman duygu dolu anlar yaşadı. Konuşmakta güçlük çeken Akdağ, alandakileri de duygulandırdı. Ömer Halisdemir’in ve demokrasi şehitlerinin haklarını ödeyemeyeceklerini de ifade eden Recep Akdağ, vatandaşlara teşekkür etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.