Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erzurum’da Yağmurun Etkisi Devam Ediyor

Erzurum’da Ramazan ayı başından itibaren etkili olan soğuk hava ve sağanak yağış etkisini sürdürmeye devam ediyor.Yurdun batı ve güney kesimlerinde etkili olan sıcak hava bunaltırken, doğuda başta Erzurum olmak üzere sağanak yağmurun...

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2016 15:09
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2016 15:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Erzurum’da Yağmurun Etkisi Devam Ediyor
Erzurum’da Ramazan ayı başından itibaren etkili olan soğuk hava ve sağanak yağış etkisini sürdürmeye devam ediyor.
Yurdun batı ve güney kesimlerinde etkili olan sıcak hava bunaltırken, doğuda başta Erzurum olmak üzere sağanak yağmurun etkisini sürdürüyor. Ramazan ayının başından bu yana aralıklarla devam eden yağış, bugün sabah öğle saatlerinden itibaren şiddetini artırdı. Metrekareye 5 kilogram yağmurun yağdığı kentte, vatandaşlar zor anlar yaşadı. Kaldırım kenarlarında biriken su kütlesini geçmek için yoğun çaba sarf eden vatandaşlar ıslanmaktan geri kalamadı. Kendilerinin şanslı olduğunu belirten vatandaşlar, “Antalya’da Adana’dakiler sıcaktan bulanırken biz de burada serinliğin tadını çıkarıyoruz. Erzurum’da yağmur Ramazan boyunca devam ediyor. Erzurum’a yaz gelmedi” dediler.
Öte yandan Erzurum Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, sağanak yağışın hafta başından itibaren etkisini kaybedeceği belirtildi. Ayrıca kuvvetli yağış sonrası meydana gelebilecek heyelan, ani sel, su baskını, yıldırım ve yerel dolu yağışına karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği konusunda uyarıda bulunuldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.