Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erzincan’da öğrenciler karne heyecanı yaşadı

2017-2018 eğitim öğretim yılı birinci yarıyılının sona ermesi münasebetiyle Erzincan Ziya Gökalp İlkokulu ve Erzincan Sosyal Bilimler Lisesinde karne dağıtım töreni düzenlendi.Sosyal Bilimler Lisesi’nde öğretmenler tarafından karşılanan...

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2018 12:29
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2018 12:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Erzincan’da öğrenciler karne heyecanı yaşadı

2017-2018 eğitim öğretim yılı birinci yarıyılının sona ermesi münasebetiyle Erzincan Ziya Gökalp İlkokulu ve Erzincan Sosyal Bilimler Lisesinde karne dağıtım töreni düzenlendi.

Sosyal Bilimler Lisesi’nde öğretmenler tarafından karşılanan Erzincan Vali Yardımcısı Fatih Acar, öğrencilerle yakından ilgilenerek öğretmenlerden sınıflar hakkında bilgi aldı.

Vali Fatih Acar karne dağıtım töreninde basın mensuplarına yaptığı açıklamada; “2017-2018 Eğitim öğretim yılının birinci yarısını bitirmiş bulunmaktayız. Bu dönem içerisinde Erzincan’da bundan önceki yıllarda ki başarının daha da üstüne çıktığını görüyoruz. İnşallah bu 15 tatil boyunca çocuklarımız hem dinlenme hem sosyalleşme imkânı bulacaklar” dedi.

Daha sonra konuşan Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, Erzincan’ın eğitimde en üste çıkma çabalarını devam ettireceğine ve bulunduğu konumdan asla geri gitmeyeceğini söyledi.

Aziz Gün konuşmasında Şu ifadeleri kullandı; “2017-2018 Eğitim öğretim yılının birinci yarısını bitirmiş bulunuyoruz. Öncelikle ve özellikle bu dört ay içerisinde kazasız belasız nihayete erdirilmesinde bizlere desteği olan bütün öğretmen arkadaşlara, idareci arkadaşlara, öğretmenlerimize, velilerimize ve bizlerden desteklerini esirgemeyen valilerimize teşekkür ediyorum. Çocuklarımız karne alma sevinciyle sevinecekler. İlimizde 41 Bin 801 öğrencimiz mevcut. Geçen yıla göre öğrenci sayımızda bin kişilik bir artış var. Hal bu ki azalan bir öğrenci sayımız vardı. Artmasının sebebi, geçen yıldan itibaren başlatmış olduğumuz ve sayın başbakanımızın okul öncesinde öğrencilerimizin mutlaka bir yıl okul ile tanışması talimatından sonra ilimizde yapılan çalışmalarda 3 yaş, 4 yaş ve 5 yaşlarda Türkiye’de birinci olduk. Tabi geçen yıl birinci olmamız bizi bu yıl rehavete değil, daha da çalışmaya sevk etti. Bu yıl bin öğrenci daha kayıt ettik okul öncesi eğitime. Burada bizi takip eden iki il vardı, Bilecik ve Burdur. Bunları da takip ediyoruz biri 400, diğeri 350 öğrenci kaydetmiş. İnşallah biz bu yıl yine öğrencilerimizi öğretmenlerimizle buluşturmada Türkiye’de bulunmuş olduğumuz yeri muhafaza etmiş oluruz. Karne merasimleri bizler için daima anlamlı ve önemlidir. Bizler hep şunu söylüyoruz, karneler sadece öğrencilerimizin değil, biz öğretmen ve velilerimizin de notları. Öğrencilere özellikle şunu söylüyorum, kıymetli öğrenciler, bu karne notları sizin kesinlikle karakterinizi zekânızı ölçmüyor. Bu tamamen sizin performansınızı ölçüyor. Bir nebze kendinizin ne güçlü ve zayıf yönlerinizi ortaya çıkararak, bir muhasebe yapmanızı, dinlenmenizi eğlenmenizi ve sayın bakanımızın da dediği gibi kitap okumanızı biz sizlerden istiyoruz. Düşük notlarınız olabilir bunun telafisi var. Telafisi olmasa dahi sizlerden önemli olan hiçbir şey yoktur. Bunun bilincinde olmanızı özellikle istiyoruz” diyerek konuşmasını sürdürdü.

Konuşmaların ardından karne dağıtım törenine geçildi. Karne dağıtım töreni esnasında vali Yardımcısı fatih Acar, öğrencilerden akıllı tahtanın nasıl kullanıldığına dair bilgiler aldı.

Karne dağıtım töreninde konuşan Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, ders çalışmanın önemine değindi.

Başsoy konuşmasında; “Öğrencilerimize karneleri dağıtacağız birazdan. Öğrencilerimizin 15 günlük tatil süresi var. Öğrencilerimizin bu tatili dolu dolu geçireceklerine inanıyorum. Tatilde kendilerini zorlamadan kitap okusunlar, eğlensinler, çocukluk yıllarını yaşasınlar. Tabi ki bizim dönem ile bu dönem arasında çok ciddi farklar var. Bizim dönemimizde tatil olunca hayvanlara bakmaya giderdik. Ama şimdi sizler ya sinemaya gideceksiniz, ya oyun oynayacaksınız yada kitap okuyacaksınız. Özellikle sosyal medyaya çok takılmanızı istemiyoruz. Telefonları çok kullanan öğrencilerin çok başarılı olmadıkları tespit edilmiş. Bizler özellikle eğitim öğretim döneminde cep telefonlarından uzak durmanızı istiyoruz. Tabi teknolojiyi kullanacağız, ama faydalı bir şekilde kullanacağız.

Erzincan 3 yılda ciddi başarılar elde etti. Bu başarının arkasında milli eğitim müdürümüzün, öğretmenlerimizin ve eğitim camiamızın büyük emekleri var. Kendilerine teşekkür ediyorum. Herkes işine bakarsa, işine odaklanırsa, öğrencilerimiz de derslerine odaklanırsa bir hedef koyarlarsa kendilerine, inşallah başarılı olacaklar. 15 yıldır izliyoruz. En büyük bütçenin eğitime ayrıldığını biliyoruz bu da bizleri sevindiriyor. Bir millet eğitim öğretim ile kalkınır, eğitim öğretim olmadan cahil toplum ile bir yere gidilmez ve başka ülkelerin kölesi oluruz. Bu ülkenin kalkınması için çok çalışacağız. Bilimde, teknolojide gelişmiş devletleri geçmemiz gerekiyor. Onlar bir çalışıyorsa bizler on çalışacağız. Son yıllarda bunu yakaladık hemen hemen. İnşallah devam edeceğiz hızlı bir şekilde” diyerek konuşmasını sürdürdü.

Öğrenciler karnelerini Erzincan Vali Yardımcısı Fatih Acar, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy ve Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün’den aldılar. Karne dağıtım törenine katılan Acar, Başsoy ve Gün öğrencilere başarı dileklerini ileterek verimli bir tatil geçirmelerini istediler.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.