Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eruh şehidi memleketine uğurlandı

Siirt’in Eruh ilçesinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Yunus Emre’nin naaşı memleketine uğurlandı.Eruh ilçesi Akmeşe köyü kırsalında teröristlerle girdiği çatışmada...

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2016 18:19
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2016 18:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eruh şehidi memleketine uğurlandı
Siirt’in Eruh ilçesinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Yunus Emre’nin naaşı memleketine uğurlandı.
Eruh ilçesi Akmeşe köyü kırsalında teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Yunus Emre için 3’üncü Komando Tugay Komutanlığı’nda uğurlama töreni düzenlendi. Törene, AK Parti Siirt Milletvekili Yasin Aktay, Vali Mustafa Tutulmaz, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Arif Çetin, Emniyet Müdürü Metin Özkan, İl Jandarma Komutanı Albay Halidun Eren, AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, STSO Başkan Vekili Nedim Kuzu, kurum amirleri, emniyet ve askeri personel katıldı.
Şehidin naaşının ambulansla tören alanına getirilmesiyle başlayan törende, saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu. Tören, şehidin öz geçmişinin okunmasıyla devam etti. Şehidin, 20 Temmuz 2016 tarihinde uzmanlık sınavını kazanarak Siirt Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı’nda Jandarma Uzman Çavuş olarak göreve başladığı öğrenildi.
Törende konuşan İl Jandarma Komutanı Albay Halidun Eren, şehit uzman çavuş Yunus Emre’nin, makamların en ulvisi olan şehitlik makamına ulaştığını söyledi. Daha sonra İl Müftüsü Faruk Arvas tarafından dua okundu.
Silah arkadaşları yalnız bırakmadı
Şehit Yunus Emre’nin naaşı tören alanından ambulansa alındığı sırada, çatışmada yaralanan ve törene tekerlekli sandalye ile getirilen şehidin silah arkadaşı da gözyaşlarına hakim olamadı. Şehidin bir arkadaşının tabuta sık sıkı sarılarak “kardeşim” diye gözyaşı dökmesi alanda bulunanları duygulandırdı.
Şehidin naaşı, tekbirlerle götürüldüğü ambulansa konularak, memleketi Isparta’ya uğurlandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.