Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ERÜ Tıp Fakültesi’nden ’Kanser’ Açıklaması

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Kudret Doğru, 12 röntgen teknisyenin kansere yakalandığı haberinin gerçeği yansıtladığını, hastanede sadece 2 personelin tiroid kanserine yakalandığını ama bu kanserin birçok...

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2016 18:02
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2016 18:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Kudret Doğru, 12 röntgen teknisyenin kansere yakalandığı haberinin gerçeği yansıtladığını, hastanede sadece 2 personelin tiroid kanserine yakalandığını ama bu kanserin birçok etkene bağlı olduğunu açıkladı.
Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Kudret Doğru, yazılı bir mesaj yayımlayarak 12 röntgen teknisyenin kansere yakalandığı iddia edilen haberlerle ilgili açıklama yaptı. Doğru, açıklamasında şunları söyledi:
"9-10 Haziran 2016 tarihlerinde bazı ulusal basın kuruluşlarında yer alan “ERÜ Tıp Fakültesi’nde Tiroid Kanseri Paniği” ve “12 Röntgen Teknisyeni Kanser Oldu” şeklinde çıkan haberler gerçeği yansıtmadığından, kamuoyunu bilgilendirmek üzere aşağıdaki açıklamayı yapmayı uygun görüyoruz. Hastanemizle ilgili Türk Sağlık Sen tarafından öne sürüldüğü öğrenilen ve abartılı bir şekilde 12 kişinin tiroid kanseri olduğuna dair haberler gerçekle bağdaşmamaktadır. Çalışanlarımızdan 2 personelde rastlanan tiroid kanserinin nedeni birçok etkene bağlı olabilir ve bunun açıklanması mümkün değildir. Tiroid kanser vakaları istatiksel olarak rastlantı da olabilir, ortamdan veya başka nedenlerden kaynaklanıyor da olabilir. İşyeri Sağlığı ve Güvenliği Birimimiz tarafından 2015 yılında 3000’e kadar çalışanımızın rutin iş sağlığı muayeneleri sırasında 2 çalışanın tiroidinde nodül tespit edilmiş olup, yapılan biyopsi ve ameliyatları sonrasında 2 çalışan tedavi edilmiş ve normal hayatlarına dönmüştür. Bu iki kişiden biri anjiyo çalışanı ve ailesinde Tiroid CA mevcut, diğeri ise anjiyo ile ilgili olmayan bir alanda çalışmaktadır. İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu’nun aslında bu olay sonucunda ne denli doğru çalışmalar yaptığı ortaya çıkmış ve çalışanlarının hastalıklarını erken teşhis ile tedavi ettiği görülmüştür ama nedense bu hiç gündeme gelmemiştir. Asıl vurgulanması gereken bu kişilerin periyodik muayene sayesinde hastalıklarının erken dönemde tespit edilmesi ve tedavilerinin erkenden yapılıp hayata kazandırılmalarıdır. Ayrıca tüm radyoloji birimlerimizde çalışan sağlığı ve güvenliği için her türlü koruyucu teçhizatımız mevcuttur. Radyoloji birimlerimizde tüm radyasyon alanları ise Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) tarafından lisanslıdır. Durum böyle iken, çalışan sağlığı için hür türlü önlemi almışken, bir sendika kaynaklı olduğu öğrenilen ve birçok ulusal basın kuruluşunda yer alan haberler, abartılı ve gerçeği yansıtmamaktadır. Hastanemizde çalışan tüm personele yapılan sağlık taramasında tiroid kanserine rastlanan kişi sayısı sadece 2’dir. Bunların da hastalıkları yine erken dönemde hastanemizce tespit edilerek, tedavi olmaları sağlamıştır."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.