Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ergül "Artvin’i Artvin Dışındaki Güçlere Teslim Etmeyeceğiz”

Bizim Artvin Platformu Başkanı Mehmet Ali Ergül, Artvin’in tek sahibinin Yeşil Artvin Derneği olmadığını belirterek “Bugüne kadar Artvinli vatandaşlarımızın yalan, yanlış bilgilendirme ile Artvin’de olan sevgileri suistimal etmişlerdir,...

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2016 08:47
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2016 08:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ergül "Artvin’i Artvin Dışındaki Güçlere Teslim Etmeyeceğiz”
Bizim Artvin Platformu Başkanı Mehmet Ali Ergül, Artvin’in tek sahibinin Yeşil Artvin Derneği olmadığını belirterek “Bugüne kadar Artvinli vatandaşlarımızın yalan, yanlış bilgilendirme ile Artvin’de olan sevgileri suistimal etmişlerdir, bundan sonra Artvin’i olumsuz etkileyenlere izin vermeyeceğiz” dedi.
Artvin’de bin 700 rakımlı milli park sahası içindeki Cerattepe’de başlamak üzere olan maden faaliyetlerinde, maden arama ve işleme ruhsatını elinde bulunduran firmanın Şubat ayında iş makinelerini Cerattepe’ye çıkartmak istemesi üzerine, maden faaliyetlerinin durmasını isteyen Artvin halkı ile güvenlik güçleri arasında iki gün süren olaylar yaşanmıştı. Bu olayların ardından Artvin halkının maden konusunda yanlış bilgilendirildiğini belirten Mehmet Ali Ergül, ‘Artvin’in Gerçek Sahipleri’ sloganıyla ‘Bizim Artvin Platformu’nu kurdu.
Platformun amacıyla ilgili vatandaşlara bilgi verilmek için Başkan Ergül tarafından basın toplantısı düzenlendi. Artvin’deki Havuz Düğün Salonu’nda düzenlenen toplantıda, ‘Artvin’in Değerleri Türkiye’nin Değerleridir’, ‘Artvin Halkına Gerçekleri Anlatıyoruz’, ‘Artvin’in Altı da Üstü de Artvinlileri’ndir, Türkiye’nindir, Almanlar’ın Değil’ yazılı pankartlar açıldı.
"ARTVİN’İN TEK SAHİBİ YEŞİL ARTVİN DERNEĞİ DEĞİL"
Toplantıda konuşan Bizim Artvin Platformu Başkanı Mehmet Ali Ergül, vatan meselesi için toplandıklarını belirterek, “Artvin sahipsiz değildir, Artvinimizin tep sahibi de Yeşil Artvin Derneği değildir. Bunu herkesin böyle bilmesini istiyorum. Artık söz gerçek Artvinlilerin olacak. Artvin söz konusu olduğunda, yeşilin söz konusu olduğunda, madenin çıkacağı söz konusu olduğunda eylemlerde söz sahibi artık gerçek Artvinliler olacak. Artvinimizin değerleri ülkemizin değerleridir. Bugüne kadar Artvinli vatandaşlarımızın yalan, yanlış bilgilendirme ile Artvin’e olan sevgileri suistimal edilmiştir. Bundan sonra Artvin’i olumsuz etkileyenlere izin vermeyeceğiz. Doğru paylaşarak söylemek ve anlatmak için yola çıktık. Pusulamız gerçek, bilgilerimiz vatan ve millettir bunun böyle bilinmesini istiyorum” dedi.
Artvinlilere gerçekleri anlatmak için yola çıktıklarını dile getiren Ergül, “Yaklaşık 3 ay öncesine kadar Türkiye’nin en sakin ve huzurlu şehri olan Artvin’imizde doğa faaliyetleri yürütmekte olan kişiler Artvin’in gerçek ve tek sahibi olduklarını hissediyorlar. Biz kendilerine Artvin ile ilgili açıklamalarda bulunsak ta bunlar geçerli olmadı. Olmadığı için de biz Artvinliler olarak gerçekleri halka anlatmak için yola çıktık. Bu ilk adımımız. Artvin’i Artvin dışındaki güçlere teslim etmeyeceğiz. Biz Artvinliyiz” ifadelerini kullandı.
“ARTVİNLİLER OLARAK KONULARI MASAYA YATIRACAĞIZ”
Artvin’in örnek bir il olduğunu kaydeden Ergül, “Biz Artvin’de askeriyle, polisiyle kardeşçe yaşayan insanlarız. Artvin örnek bir ildir. Doğasıyla, yeşiliyle, madeniyle, yer altı ve üstü kısaca hepsi bizimdir. Buraya gelerek 30 bin kişinin katilini temsil eden partinin lideri ‘Artvin yürü peşindeyiz’ diyorsa bunu sizin taktirlerinize bırakıyorum. Artvin’i Artvinli savunacak, madene hayır Artvinli diyecek eğer madene evet denilecekse de Artvinli diyecek. Artvinliler olarak hep beraber bu konuları masaya yatıracağız. Artvin’e biz sahip çıkacağız. Selahattin Demirtaş’ın ‘Ben Artvin’in arkasındayız’ demeye hakkı yoktur. Güneydoğu’daki PKK’nın taş atmaya hakkı yoktur, benim buradaki genç kardeşlerim Artvin’in gerçek sahibi olan o çocuklarında biber gazı yemeye hakkı yoktur. Cerattepe adı altında bir yerden bir hareket başlatılarak ülke geneline kadar yaymaya çalışan gruplar var. Bunun Cerattepe üzerinden olmaması istiyorum. Eğer kanun madenin burada çıkması uygun diyorsa bunu hep beraber masaya yatıralım” diye konuştu.
YEŞİL ARTVİN DERNEĞİ’NİN KENDİLERİ DIŞINDA BİR DERNEĞE TAHAMMÜLLERİ YOK
Toplantı sona erdikten sonra platform üyeleri ile toplantı salonuna alınmayan Yeşil Artvin Derneği üyeleri arasında sözlü tartışma yaşandı. Maden konusunda Artvin halkını temsil eden bir dernek olduğunu ve bu derneğin de Yeşil Artvin Derneği olduğunu ileri süren dernek temsilcileri ve üyeleri bu yönde başka bir derneğin kurulmasına müsaade etmeyeceklerini ileri sürdüler. ‘Bizim Artvin Platformu’ üyeleri de kendilerinin bu derneği kuracaklarını ve buna da kimsenin engel olamayacağını ifade ederken, tartışmalar bir müddet daha devam ettikten sonra her iki grupta olaysız bir biçimde toplantı yapılan yerden ayrıldılar.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.