Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erdemir çalışanlarından iş yavaşlatma eylemi

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş. (Erdemir) ile Türk Metal Sendikası arasında gerçekleşen 26. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlanması üzerine yaklaşık...

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2016 13:44
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2016 13:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş. (Erdemir) ile Türk Metal Sendikası arasında gerçekleşen 26. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlanması üzerine yaklaşık 2 bin 500 kadar işçi bu sabah iş yavaşlatma eylemi yaptı.
Erdemir ile Türk Metal Sendikası arasında devam eden 26. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri anlaşmazlıkla sonuçlandı. Türk Metal Sendikası, Erdemir yöneticilerinin işçilere düşük zam teklifinde bulunduğu gerekçesiyle toplu sözleşme masasını terk etti. Yaşanan bu gelişme üzerine Erdemir’de çalışan yaklaşık 2 bin 500 kadar işçi bu sabah fabrika önüne geldikleri servislerden inerek, iş yerlerine gitti. Erdemir ana kapısındaki turnikelerden tek tek geçen çalışanlar iş yavaşlatma eylemi gerçekleştirerek, Erdemir yönetimine uyarıda bulundu. Islıklarla düşük zam teklifini protesto eden işçiler, "Türk Metal" sloganları attı.
Yapılan eyleme ilişkin olarak Türk Metal Sendikası’ndan açıklama yapılmazken, çalışanların yasal süreç içerisinde ücret artışlarının bekledikleri oranda gerçekleşmemesi durumunda daha büyük eylemler yapacağı öğrenildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.