Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erdal İnönü ölümünün 9. yılında mezarı başında anıldı

Sosyal Demokrat Halkçı Partisi’nin (SHP) Onursal Genel Başkanı ve eski Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Erdal İnönü, ölümünün 9. yılında mezarı başında dualarla anıldı.2007 yılında vefat eden Sosyal Demokrat Halkçı Partisi’nin (SHP)...

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2016 11:14
Haber Güncellenme Tarihi: 31.10.2016 11:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sosyal Demokrat Halkçı Partisi’nin (SHP) Onursal Genel Başkanı ve eski Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Erdal İnönü, ölümünün 9. yılında mezarı başında dualarla anıldı.
2007 yılında vefat eden Sosyal Demokrat Halkçı Partisi’nin (SHP) Onursal Genel Başkanı ve eski Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Erdal İnönü, ölümünün 9’nci yılında ailesi, partililer ve yakınları tarafından Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı. Anma törenine, İnönü’nün eşi Sevinç İnönü, yeğeni ve aynı zamanda Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Burhan Şenatalar, CHP İstanbul Milletvekilli Sezgin Tanrıkulu katıldı. Kuran-ı kerim tilavetinin ardından duaların edildi. Katılımcılara lokum ve kolonya ikram edildi.
“Onu örnek alalım, o yolda yürüyelim, yılmayalım”
Anma töreninde eşi hakkında konuşan Sevinç İnönü, “Erdal İnönü’yü ölümünün 9’inci yılında anıyoruz. 2017 yılında 10 yıl olacak. Çok çabuk geçiyor fakat hakikaten özlemle anıyoruz. Barışçıl ve sevecen bir insandı. Herkesle iyi ilişkiler içerisinde olmaya çalışırdı. Kimse hakkında kötü bir laf etmemişti. Onu örnek alalım, o yolda yürüyelim, yılmayalım. Hiçbir zaman umudunu kaybetmezdi. En kötü şartlarda bile umudumuzu kaybetmeyelim, daha iyi şeyler olacaktır derdi. Biz bu hareketi gelecek kuşağa gençliğe emanet ediyoruz. O yüzden onlar sayesinde inşallah açıklığa çıkacağımıza inanıyorum” dedi.
“Aramızda çok mesafe vardı, gün geçtikçe daha çok anladık”
CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat da, “Başta onu sevenlerin tümüne başsağlığı diliyorum. 9 yıl önce yitirdiğimiz Erdal beyin o dönem ilçe başkanı olduğunu ve beraber çalıştığımı, çalışmanın ne kadar önemli olduğunu yaşayanlardan birisiyim. Biz bile partisi bile anlamadı, Türkiye’nin de anladığını zannetmiyorum. Aramızda çok mesafe vardı, mesafe olduğunu gün geçtikçe daha çok anlıyoruz. Türkiye’nin en önemli sorunu olan Kürt sorununu elini taşın altına koyarak çözmeye çalışan ve barışı hedef olarak koyduğunda bedelini ödeyen bir ailedir. Bu aile ülkenin kuruluşu ve kurtuluşunda önemli mücadeleler vermiştir” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.