Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Enver Yılmaz’dan "TEDES" değerlendirmesi

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, son günlerde yeniden tartışma konusu haline getirilmeye çalışılan Karadeniz Sahil Yolu Ordu şehir içi geçişinde 18 Kasım 2015 tarihinden itibaren faaliyete geçirilen TEDES uygulamasından Orduluların...

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2016 14:34
Haber Güncellenme Tarihi: 30.08.2016 14:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Enver Yılmaz’dan "TEDES" değerlendirmesi
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, son günlerde yeniden tartışma konusu haline getirilmeye çalışılan Karadeniz Sahil Yolu Ordu şehir içi geçişinde 18 Kasım 2015 tarihinden itibaren faaliyete geçirilen TEDES uygulamasından Orduluların memnun olduğunu belirterek, “Ordu, birilerinin fantezi yapmak için kırmızı ışıkta 150 ile geçtiği yer değildir” dedi.
Karadeniz Sahil Yolu Ordu şehir içi geçişinde 18 Kasım 2015 tarihinden itibaren faaliyete giren, alt yapısı Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve halen Emniyet Genel Müdürlüğü sorumluluğunda bulunan TEDES, 19 kule radar cihazı ile 11 araç plaka tanıma sistemi ışık ve hız ihlallerini görüntülü ve fotoğraflı olarak tespit ediyor. Tespit edilen ihlaller ise sürücülere ceza olarak yansıyor. TEDES kapsamında hız sınırı şehir içinde 78’e km’ye çıkarılırken, şehir dışında 110 km, tünellerde de 80 kilometre olarak uygulanmaya devam ediyor.
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, TEDES’in uygulanması açısından Ordu ilinin İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından model gösterilen bir il olduğunu belirtti. TEDES’te sadece kırmızı ışık ve hız ihlaline ceza yazıldığını belirten Yılmaz, “Dünyanın her yerinde kırmızı ışık ve hız ihlaline ceza yazılıyor. Daha önce 50 hız sınırı ile ceza yazılıyordu biz bunu 78’e çıkardık. Soruyorum şimdi, bir kişinin canımı, yoksa falancı vatandaşın kırmızı ışıkta 150 ile geçtiği fantezisi mi? Yapılan iş doğrudur, şehirde zaten bu doğruluğu kabul etmiştir” diye konuştu.
Yılmaz, istatistik rakamlara bakıldığında 8 ay içinde Türkiye’de en az trafik kazasının olduğu ilin Ordu olduğunu da belirterek, “Ankette bayanlarda yüzde 100 erkek sürücülerde yüzde 73 memnuniyet var. Bayan sürücülerin memnun olmasının ana sebebi klakson yok, makas atma yok, taciz atma yok. Şehirde huzur var” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.