Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘Engelsiz dünya ödülleri’ sahiplerini buldu

Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen Engelsiz Dünya Ödülleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun katıldığı törende sahiplerini buldu.Bağcılar’da “Engelsiz Dünya Kongresi” kapsamında düzenlenen ‘Engelsiz...

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2016 09:51
Haber Güncellenme Tarihi: 11.12.2016 09:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen Engelsiz Dünya Ödülleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun katıldığı törende sahiplerini buldu.
Bağcılar’da “Engelsiz Dünya Kongresi” kapsamında düzenlenen ‘Engelsiz Dünya Ödülleri’, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun da katıldığı törende sahiplerine verildi. Merhum iş adamı Sakıp Sabancı’nın kızı Dilek Sabancı’nın da istihdama yönelik katkılarından dolayı ödül aldığı gecede 4 kategoride 45 kurum, kuruluş ve isim ödül alırken, ayrıca TGRT Haber ve Türkiye gazetesi de engelli bireyler için derledikleri haber çalışmalarıyla ödüle layık görüldü.
Ödül töreninde konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Ödüllerin verildiği konu başlığına baktığımızda savaş sonucu engelli kalanların konuşulduğu ve onların sorunlarının paylaşıldığı bir ödül törenindeyiz. Her gün onlarca hatta yüzlerce insanın katledildiği savaşları yaşatan yöneticilerin insanlığa engelli bakışı, esasında en büyük sorumludur. Bugün dünyanın en büyük sorunu daha çok silah satma yarışı ile daha çok kargaşanın, çatışmanın pompalandığı bir dünyayı ve engelli yöneticilerin yönettiği bir bir dünyanın ağır bedellerini ödeyen bir insanlık ne yazık ki bu anlamda içimizin acısı yüreğimizin sızısı olarak karşımızda. Bu anlamda insanı merkeze almayan, kendisi için istediğini bir başkası için istemeyen bir anlayış medeni olamaz, çağdaş olamaz ve kalıcı da olamaz” dedi.

“Kamuda çalışan engelli memur sayısında ciddi artış meydana geldi”
Kamuda çalışan engelli memur sayısındaki artışa dikkat çeken Bakan Müezzinoğlu, “Özellikle merkezi sınav sisteminde yeni koşullara göre değerlendirmeleri yapıyoruz. 2002 yılında yaklaşık 5 bin 777 engelli memur istihdam edilirken bugün bu rakam 50 binlerin üzerindedir. Önümüzdeki dönemde bu rakamı daha da arttıracağız. Engelli kontenjan açığının kapatılması yönünde yaptığımız takiplerde ve teftişlerde engelli açığının yüzde 76’sını özel sektör ve kamuda kapatmış bulunmaktayız” şeklinde konuştu.

“Belediye olarak engellilerle alakalı her türlü projeye destek veriyoruz”
Bağcılar Belediyesi olarak engellileri projeleriyle desteklediklerini kaydeden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise, “Özellikle savaş mağduru engelliler konusuna dikkat çekerek farkındalığı yaygınlaştırmayı hedefledik. Engellilerle alakalı farkındalık, eğitim, erişebilirlik ve engelli istihdamı gibi dört ana tema üzerine Türkiye’de ve dünyada yapılan çalışmalar ortaya konarak bundan sonra neler yapılması gerektiği konuşuldu. İnanıyorum ki ortaya konan fikirler bundan sonraki yeni proje ve çalışmalara ışık tutacaktır. Bağcılar Belediyesi olarak engellilerle alakalı her türlü projeye destek oluyoruz” dedi.

“4 kategoride 45 kurum, kuruluş ve isme ödülleri verildi”
Konuşmaların ardından Bakan Müezzinoğlu ve Başkan Çağırıcı, Farkındalık, Eğitim, Engelli İstihdamı ve Erişilebilirlik kategorilerinde önemli hizmetlerde bulunan iş, sanat ve basın dünyasının tanınmış isimleri ile kurum ve kuruluşlarına ödüllerini verdi. TGRT Haber ve Türkiye gazetesi de engelli bireyler için derledikleri haber çalışmalarıyla ödüle layık görüldü. Öte yandan merhum iş adamı Sakıp Sabancı’nın kızı Dilek Sabancı, Bakan Müezzinoğlu’ndan ödülünü alırken renkli görüntüler ortaya çıktı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.