Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Engellilerin Rafting Heyecanı

Bayrampaşa Belediyesi tarafından engelli vatandaşlar için rafting etkinliği düzenlendi. Rafting yapmak için İstanbul’dan Düzce’ye götürülen engelliler, Melen Çayı’nın serin sularında rafting yaparak, büyük heyecan yaşadı.Bayrampaşa...

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2016 09:42
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2016 09:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bayrampaşa Belediyesi tarafından engelli vatandaşlar için rafting etkinliği düzenlendi. Rafting yapmak için İstanbul’dan Düzce’ye götürülen engelliler, Melen Çayı’nın serin sularında rafting yaparak, büyük heyecan yaşadı.
Bayrampaşa Belediyesi, engelli vatandaşlara yönelik farkındalık oluşturmak ve onların daha da sosyalleşmesini sağlamak amacı ile rafting etkinliği düzenledi. Etkinlik kapsamında, Bayrampaşa ilçesinde yaşayan 20 engelli genç, anneleri ve yakınları ile birlikte araçlara bindirilerek Düzce’nin Cumayeri ilçesinde bulunan rafting tesisine getirildi. Yoğun güvenlik önlemleri ve uzman kadro eşliğinde botlara binen engelli vatandaşlar, Melen Çayı’nın serin sularında raftingin yaparak eğlenceli bir gün geçirdi. Zaman zaman nehrin azgın sularında mücadele eden engelliler, büyük heyecan yaşadı.
“BİZ ONLARA ENGELLİ OLARAK BAKMIYORUZ”
Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner de, engelli gençlerin heyecanına ortak olarak, onlarla birlikte botlara binip rafting yaptı. Bayrampaşa’da yaşayan engelliler ile birlikte rafting sporu yapmaktan son derece keyif duyduğunu belirten Başkan Aydıner, "Otistik ve down sendromlu yavrularımızı buraya getirdik. İçlerinde daha değişik engelli olanlar da var. Ama biz hepsini bir bütün olarak görüyoruz, hepsini çok seviyoruz. Onlara engelli olarak bakmıyoruz. Bu çocuklarımıza Melen Çayı’nda rafting yaptıralım dedik. En tehlikesiz olan çay da burası. Deneyimli hocalarımız var. Biraz sonra her sandalda profesyonel hocalarımızla beraber, evlatlarımızı onlara emanet edeceğiz. Bizler de, siz basın mensupları ile birlikte inşallah bu Melen Çayı’nda güzel bir rafting yaparak çocuklarımızı mutlu edeceğiz. Onların mutluluğu çok güzel bir şey" diye konuştu.
“BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Rafting yapmayı çok istediğini belirten Ebu Bekir Akbucak, “Bizi buraya getirdiği için başkanımıza teşekkür ediyoruz. Biraz heyecanım var. Annem de yanımda, binerse onu da bindireceğiz. Sabah geldik burada kahvaltı yaptık, çayımızı içtik. Bizi güzel karşıladılar” şeklinde konuştu.
“HAMDOLSUN ÇOCUKLARIMIZ HİÇ DIŞLANMIYOR”
Annesi Gülbahar Akbucak ise, “Çok mutluyum. Çocuğum buraya geldi. Hiçbir şeyden geri kalmıyor. Her şeyi görüyor, eğleniyor, her şeye katılıyor. Allah’a şükür, hamdolsun çocuklarımız hiç dışlanmıyor. Biz de anne olarak ok mutlu oluyoruz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.