Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Engellilerden Teröre Tepki

Ordu Sakatlar Derneği ve Perşembe Engelliler Derneği üyesi bir grup engelli son dönemde artan terör olaylarını protesto etti.Türkiye’de son dönemde artan terör olaylarına tepkiler sürüyor. Ordu’da bir grup engelli vatandaşta terör olaylarına...

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2016 16:26
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2016 16:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Engellilerden Teröre Tepki
Ordu Sakatlar Derneği ve Perşembe Engelliler Derneği üyesi bir grup engelli son dönemde artan terör olaylarını protesto etti.
Türkiye’de son dönemde artan terör olaylarına tepkiler sürüyor. Ordu’da bir grup engelli vatandaşta terör olaylarına tepki yürüyüşü gerçekleştirdi. Ordu Sakatlar Derneği ve Perşembe Engelliler Derneği üyeleri bu kapsamda bir araya gelerek teröre tepki yürüyüşü düzenledi. Perşembe Engelliler Derneği önünde bir araya gelen engelliler, "Şehitlerimizi toprağa değil yüreğimize gömdük" ve "Mecliste terörist istemiyoruz" yazılı pankart açtı. Engellilerden bazlıları da Türk bayrağı açarak, terör saldırılarına ve teröre destek verenlere tepki gösterdi. Dernek binası önünde başlayan yürüyüş sloganlar eşliğinde Perşembe kent meydanında son buldu.
ALTINORDU: "GEZİ OLAYLARINDA TAVA TENCERE ÇALANLAR TERÖRÜ NEDEN PROTESTO ETMİYOR"
Yürüyüşün ardından bir açıklama yapan Perşembe Engelliler Derneği Başkanı Çağatay Altınordu, herkesi terörü protesto etmeye davet etti. Terörü kınadıklarını ve artık birlik olmak gerektiğini aktaran Altınordu, "Biz engelli dernekleri olarak toplumun kanayan yarasına parmak basıyoruz. Biz engelli bireyler olarak şehit haberlerini güncel bir haber gibi televizyonlarda vermek isteyenlere karşıyız. Şehit haberlerinin Türkiye’de bütün engeli bulunmayan vatandaşlarımızın protesto etmesi lazımdı. Biz engelli bireyler olarak bu memlekete, bu vatana, bu millete, bu askere, bu polise sahip çıkıyorsak herkesinde sahip çıkması gerekir. Biz terörü kınıyoruz. Şimdi birlik olma zamanı. Televizyonlarda kadın programlarını izlemek yerine, protesto etmek gerekiyor. Gezi olaylarında tava tencere çalanlar, elektrik yakanlar nerede? Bunlar terörü neden protesto etmiyor? Bu milletin askerini, polisini şehit eden meclisteki teröristleri niye kınamıyor? Biz engelli bireyler olarak bunların hepsini protesto ediyoruz" dedi.
GÜLSEREN: "ŞEHİT ANNELERİNİN ACILARINI YÜREĞİMİZDE HİSSEDİYORUZ"
Düzenlenen protesto yürüyüşünde konuşan Ordu Sakatlar Derneği Başkanı Selma Gülseren ise şehit annelerinin acılarını yüreklerinde hissettiklerini belirtti. Engelliler olarak tek yürek olmayı dilediklerini belirten Gülseren, "Biz engelliler olarak tek yürek olmayı diliyoruz. Birlik olmak için tüm engelli arkadaşlarımızla bir araya geldik. Biz birlik olursak her konuda aşılmayacak engel yoktur ama çok magazin programları izliyoruz çok şeylere önem veriyoruz ama teröre olaylarına az önem veriyoruz. Biz yüreklerimizde hissediyoruz bu vatan evlatlarının annelerinin acılarını ve terörü şiddetle kınıyoruz" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.