Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Engelliler için motosikletiyle Türkiye’yi dolaşıyor

BAYBURT (İHA) – Türkiye Sakatlar Derneği Trabzon Şube Başkanı bedensel engelli Tayfun Serdar, engellilerin sorunlarını duyurabilmek için motosikletiyle tura çıktı. 55’inci ili Bayburt’a gelen Serdar, engelliler ve yaşadıkları sorunlar...

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2016 13:46
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2016 13:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BAYBURT (İHA) – Türkiye Sakatlar Derneği Trabzon Şube Başkanı bedensel engelli Tayfun Serdar, engellilerin sorunlarını duyurabilmek için motosikletiyle tura çıktı. 55’inci ili Bayburt’a gelen Serdar, engelliler ve yaşadıkları sorunlar konusunda farkındalık oluşturmak için yollarda olduğunu söyledi.
Engellilerin yerelde hangi sorunlarla karşılaştığını ve şehirlerin engellilere verdiği hizmetleri gözlemlemek için 6 Haziran’da Trabzon’dan yola çıkan Türkiye Sakatlar Derneği Trabzon Şube Başkanı Tayfun Serdar, gezinin 55’inci şehri Baybut’a geldi. 10 bin kilometre yol kat etmeyi hedefleyen Serdar, Bayburt Sakatlar Derneğini ziyaret ederek gazetecilere açıklamalarda bulundu.
Projenin amacından bahseden Serdar, "Bu projenin amacı, engelli bir vatandaşın da bu zor sporu yapabileceğini göstermek adına farkındalık projesiydi. Bunun içerisinde yerelden kaynaklı engelli sorunları var. Gittiğimiz illerde bu sorunları dinleyeceğiz. Engelli turizminde hangi noktadayız gittiğimiz şehirlerde bunu tespit edeceğiz" dedi.
Serdar, projeyi başarıyla tamamladığı takdirde 1-2 yıl içerisinde dünya turuna çıkmayı düşündüğünü dile getirerek, "Bu kapsamda da 40 ülkede Türkiye’nin tanıtımını yapmayı tasarlıyorum. Bu doğrultuda şu anda 8 bin 218 kilometre yol yaptım ve Bayburt 55’inci ilim. Buradan sonra Iğdır’a kadar devam edip 61 ili tamamlayarak Trabzon’a döneceğim" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.