Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Engelliler Haftasında Azim Gösterisi

Eskişehir’de bedensel engelli Derya Soyiç’in protez bacakları ile yaptığı dans gösterisi vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Sağlıklı insanların yapmakta zorlandığı hareketleri yapan Soyiç, izleyicilere engel tanımadığını gösterdi.Eskişehir...

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2016 17:32
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2016 17:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eskişehir’de bedensel engelli Derya Soyiç’in protez bacakları ile yaptığı dans gösterisi vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Sağlıklı insanların yapmakta zorlandığı hareketleri yapan Soyiç, izleyicilere engel tanımadığını gösterdi.
Eskişehir Tepebaşı Belediyesi ve bedensel engelli Derya Soyiç’in ortak projesi olan dans gösterisinde, Derya Soyiç’in medeni cesareti büyük alkış topladı. Engelliler Haftası nedeniyle ajitasyondan ziyade her engellinin bir başarı öyküsü olabileceğine inandığını söyleyen Soyiç, tüm engellilere ışık olmak istediğini vurgulayarak, “Etkinlik şöyle, bilindiği üzere 10-16 Mayıs Engelliler Haftası. Engelliler Haftası’nın ajitasyondan ziyade her engellinin bir başarı öyküsü olduğuna inananlardanım. Zaten benim rahatsızlığım doğuştan. Bacaklarımı sonradan kaybettim. Aktif olmayı seviyorum, insanlar için bir şey yapmayı seviyorum. Ama önceliğim engelli aileleri ve engelliler için oldu. Daha sonra, küçüklüğümden beri dans etmeyi çok istemiştim. Tek bacağımı, sol bacağımı daha doğrusu bir sene önce kaybettim ve bu fırsat doğdu. Protez olmadan önce böyle bir fırsatım yoktu çünkü. Ne yapabilirim diye düşünürken aklımda böyle bir plan canlandı. İşte 10-16 Mayıs Engelliler Haftası. Güzel bir organizasyon düzenlenebilir. Tüm engellilere ışık olabilir. Tabiri caizse kimseyi incitmek istemem ama eksikliğini duyduğu her şeyi bende görüp cesaret almasını ve evde oturmanın ya da kendini eve kapatmanın çözüm olmadığını vurgulamak istiyorum. Çünkü evde oldukları zaman kimse bunun farkında olmuyor, duyarlı olmuyor, sorunlarımızı bilmiyorlar. Bunun için ön ayak olmak istedim. Umarım planımız, amacımız yerine ulaşır” ifadelerini kullandı.
“BU ETKİNLİK EĞLENCE İÇİN DEĞİL”
Son zamanlarda gelen şehit haberlerinden dolayı yapılan bu etkinliğin eğlence amaçlı olmadığını hatırlatan Soyiç, “Öncelikle şu hassas konuya değinmek istiyorum. Zor günler geçiriyoruz, vefat haberleri, şehit haberleri. Kesinlikle bu eğlence olarak düzenlenen bir şey değil. Duyarlılık ve farkındalık olarak düzenlenen bir şey. Mesajımızın yeryüzündeki tüm engelli ailelerine ve engellilere ulaşması ve onları güçlendirmek, daha da topluma kazanılmasını sağlayabilmek. Bizim mesajımız bu” şeklinde konuştu.
BELEDİYE BAŞKANIYLA DANS
Etkinliğin düzenlenmesine katkı sağlayan Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ise, dans gösterisi sonrası Derya Soyiç ile kavalyesi olan Dans Eğitmeni Erkan Akın’a çiçek takdim ederek, Derya Soyiç’e dans teklif etti. Ataç, Soyiç’in medeni cesaretini kutlayarak, “Ben sevgili Derya’yı kutluyorum. Niye kutluyorum, medeni cesaretinden dolayı, öz güveninden dolayı, engelleri kırmasından dolayı kutluyorum. Son bir şey söyleyeceğim. Benimle dans eder misin?” dedi.
Dans teklifini kabul eden Derya Soyiç ile Ahmet Ataç’ın dansı izleyenler tarafından büyük alkış aldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.