Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Engelliler göbek attı, fidan dikti

Kocaeli’nde eğitim gören engelliler, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde doyasıya eğlendi. Engelliler Ankara’nın Bağları eşliğinde göbek attı.Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde bulunan Atlantis Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde...

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2016 14:34
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2016 14:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kocaeli’nde eğitim gören engelliler, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde doyasıya eğlendi. Engelliler Ankara’nın Bağları eşliğinde göbek attı.
Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde bulunan Atlantis Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde eğitim gören engelli çocuklar doyasıya eğlendi. 3 Aralık Dünya Engelliler günü sebebiyle düzenlenen etkinliğe ailelerde katıldı.
Engelli çocukların neşesi, herkesi eğlendirdi. Program pasta kesimi ile başladı. Atlantis Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Halkla İlişkiler sorumlusu Burcu Güneş ile Başiskele Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Ümmühan Aysu katılımcılara konuşma yaptı. Engellilerin sadece bir gün değil, her gün düşünülmesi gerektiğini ifade eden Burcu Güneş, “Burada verdiğimiz eğitim ile onların hayatlarına önemli bir katkıda bulunuyoruz. Bu yolda bizim en büyük destekçilerimiz aileler oluyor. Tüm öğretmenlerimiz ile engelli bireyler için önemli adımlar atıyoruz. Ailelerimizin de çocuklara destekleri ile büyük sevinçlere birlikte ortak oluyoruz. Engellilerimiz bizim hayatımızın önemli bir parçası. Bunun bilincinde hareket ediyoruz” dedi.
Başiskele Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Ümmühan Aysu ise, 3 yaşında gözlerini kaybettiğini belirterek, “Çiftçi bir ailenin çocuğu olarak büyüdüm. Hep okumayı hayal ettim. Gözlerimi kaybettiğim için hiç bir zaman umudumu kaybetmedim. Hayata hep olumlu tarafından baktım. Her ne kadar fiziki engellimiz olsa da, bizlerde hayatta varız ve olacağız. Engellilerin istihdam edilmesi için önemli adımlar atıyoruz. Bu konuda herkesten destek istiyoruz. Engelliler için yapılan her projenin içinde olmaya gayret ediyoruz” diye konuştu.
Atlantis Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi sorumlusu Mehmet Ali Kaşka ise, engelliler için her gün çalıştıklarını ifade etti. Tesisin Avrupa’ya örnek olduğunu kaydeden Kaşka, “Bunu engelliler ve ailelerinin eğitimlerine pozitif katkılar verebilme düşüncesiyle gerçekleştirdik. Gerçekten engellilere önem veriyoruz. Onların burada gelişimlerini gördükçe mutlu oluyoruz” dedi. Mehmet Ali Kaşka desteklerini hiç esirgemeyen Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz ile Ekcan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Ekşi’ye teşekkür etti. Konuşmaların ardından çocuklar fidan dikti. Ankara’nın Bağları şarkısı eşliğinde öğretmenler, engelli öğrenciler ve aileleri karşılıklı göbek attı.
Program renkli görüntüler ile sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.