Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Engelliler bu eğitimle hayat kurtaracak

Samsun’da engelli ve engelli olmayan yetişkinlere, işaret dili eşliğinde uygulamalı ’Temel İlkyardım’ eğitimi verildi.İlkadım Kent Konseyi Engelsiz Yaşam Çalışma Grubu, Samsun Engelliler Federasyonu (SAMEF) ve 911 İlkyardım Merkezi tarafından...

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2016 09:22
Haber Güncellenme Tarihi: 07.11.2016 09:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Samsun’da engelli ve engelli olmayan yetişkinlere, işaret dili eşliğinde uygulamalı ’Temel İlkyardım’ eğitimi verildi.
İlkadım Kent Konseyi Engelsiz Yaşam Çalışma Grubu, Samsun Engelliler Federasyonu (SAMEF) ve 911 İlkyardım Merkezi tarafından engelli ve engelli olmayan yetişkinlere yönelik ’Temel İlkyardım’ eğitim programı düzenlendi. Nurten Ayvaz ve Merve Özlü tarafından verilen ilk yardım eğitimi; SAMEF Yönetim Kurulu Üyesi Murat Tekin tarafından işaret diliyle katılımcılara tercüme edildi. Dikkatlice eğitimleri izleyen engelli kursiyerler, uygulama aşamasını başarılı bir şekilde bitirdiler. Faydalı bir eğitim aldıklarını belirten engelli kursiyerler, aldıkları ilkyardım eğitimini karşılaştıkları bir vaka karşısında uygulayabileceklerini söylediler.
Kenyalı öğretmen de katıldı
Eşiyle birlikte ilk yardım eğitimine gelen ve engelli olmayan İngilizce öğretmeni Kenyalı Kasım Hamısı, "Eşim SAMEF’e üye. Faydalı bir eğitim olacağı ve hayat kurtarabileceğimi düşündüğüm için ben de bu eğitime katıldım" dedi.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve ortopedik engelli Yüksel Karaman ise, "Aynı zamanda lisanslı sporcuyum. Antrenörlüğümüz var. Müsabakalarda birtakım kazalarla karşılaşıyoruz. Bu durumlarda yaralanan kişilere, ev ya da benzer ortamlarda karşılaşabileceğimiz kazalarda insanlara yardımcı olabilmek için bu ilk yardım eğitimini alıyoruz" diye konuştu.
Eğitimi üç grup halinde vereceklerini söyleyen SAMEF Başkanı Mehmet Akbulut, "Her bir eğitimde 14 kişi bulunuyor. 42 kişi bu eğitimi alacak. Burada teorik ve pratik eğitim alan arkadaşlarımız 112’ye giderek uygulamalı olarak sınava katılıyorlar. 85 ve üzeri puan alan arkadaşlarımız belge almaya hak kazanıyorlar" şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.