Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Engelli vatandaşlara akülü araçları teslim edildi

Engelli vatandaşlara büyük önem veren Sındırgı Belediyesi engelli vatandaşlara akülü araçlarını teslim etti.Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde Sındırgı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü organizasyonunda engelli vatandaşların...

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2016 18:03
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2016 18:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Engelli vatandaşlara büyük önem veren Sındırgı Belediyesi engelli vatandaşlara akülü araçlarını teslim etti.
Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde Sındırgı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü organizasyonunda engelli vatandaşların istek ve ihtiyaçlarının giderilmesi için çalışmalar hızla devam ediyor. Engelliler için yapılan çeşitli organizasyonların yanında, akülü araçlar, tekerlekli sandalyeler ve hasta yatakları ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaya başlandı.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı ile koordineli olarak çalışan Sındırgı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi tarafından müracaatları olan engelli vatandaşlar için tahsis edilen akülü araçları engelli vatandaşların evlerine teslim etti.
Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş engelli vatandaşları evlerinde ziyaret ederek ihtiyaçlarını sordu ve akülü araçlarını teslim etti.
Başkan Yavaş, “Sağlık bir insanın en önemli bulunması gereken bir nimet. Rabbim kıymetini bilen ve şükrünü eda eden kullarından eylesin bizleri. Bu kapsamda sağlığını kaybeden veya doğuştan engeli olan kardeşlerimize belediyelerimizin, Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Edip Uğur ve bizlerin destek vermesi ile beraber onların sokağa çıkmasını, eve mahkum olmaktan kurtarılmasını amaç ediyoruz. Bu kapsamda da dün ve bugün tam dört tane araç teslim ettik. Yani bu şu anlama geliyor. Bu imkanlar daha önce manuel bile tekerlekli sandalyeyi kendi imkanları ile alan vatandaşlar, akülü araçlarını devlet tarafından belediye tarafından karşılanma imkanlarına kavuştu. Bu ülkemizin geldiği nokta açısından çok çok önemli. Bu ülkemizin geldiği nokta açısından çok çok önemli. Ve onların tebessümlerini, güler yüzlerini, onların mutluluklarını gördükçe ne güzel iş yapmışız diyebiliyoruz. Bize bu fırsatları veren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Edip Uğur abimize teşekkürler ediyorum. Ülkemizin birlik, beraberliği devam ettiği müddetçe her alandaki kardeşlerimize yardım ve güzellikler devam edecektir. Bundan dolayı engelli vatandaşlarımızı sevindirmeye aramızdaki engelleri kaldırmaya devam ediyoruz" dedi.
Başkan Yavaş’ın ziyaretinden ve akülü arabasına kavuşmanın mutluluğunu yaşayan engelli vatandaş Mehmet Yılmaz ise Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur ve Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş’a teşekkür etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.