Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Engelli Vatandaşlar Servisle Kurslara Taşınıyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, engelli vatandaşlara yönelik örnek bir projeyi hayata geçirdi. Sosyal Gelişim Merkezi’nde 14 branşta eğitim alan engelliler, özel araçlarla evden alınarak, kurslarının bitiminin ardından evlerine bırakılıyor.14...

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2016 11:56
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2016 11:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Engelli Vatandaşlar Servisle Kurslara Taşınıyor
Sakarya Büyükşehir Belediyesi, engelli vatandaşlara yönelik örnek bir projeyi hayata geçirdi. Sosyal Gelişim Merkezi’nde 14 branşta eğitim alan engelliler, özel araçlarla evden alınarak, kurslarının bitiminin ardından evlerine bırakılıyor.
14 BRANŞTA EĞİTİM
Sakarya Büyükşehir Belediyesi, engelli vatandaşların sosyal hayatın içinde daha fazla yer almaları noktasında desteklerini, uyguladığı projelerle sürdürüyor. Yakın zamanda gerçekleştirilen proje kapsamında, engelli vatandaşlar sabah erken saatlerinde evlerinden alınarak, Sosyal Gelişim Merkezi’ne getiriliyor. Burada okul ortamını yaşayan engelli kursiyerler, alanında uzman isimlerden takı tasarım, ahşap boyama, okuma yazma, halk oyunları, drama, resim gibi yaklaşık 14 branşta eğitim görüyor ve kurs bitiminde özel araçla evlerine bırakılıyor. Engellilerin proje sayesinde becerileri artarken, yüzleri de gülmeye başladı.
“ENGELLİ KARDEŞLERİMİZİN YÜZLERİ GÜLÜYOR”
Hobi kurslarında engellilerin çok mutlu olduklarını kaydeden Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, “Burada bir taraftan sosyalleşirlerken, diğer taraftan da bir şeyler öğrenmenin keyfini ve mutluluğunu yaşıyorlar. Engellilerimiz hastane, kamu kuruluşları veya istedikleri bir yere gitmek istedikleri zaman evlerinden alıp, işleri bittikten sonrada evlerine bırakıyoruz. Bunun yanında şimdi kurslarımıza gelen engellilerimiz için hizmet aracı alındı. Engelli kardeşlerimiz evlerinden kurs araçları tarafından alınıp, kurslarımıza getiriliyor. Yine bitiminde de evlerine bırakılıyor” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.