Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Engelli Vatandaş Harabe Evde Yaşam Mücadelesi Veriyor

Bartın’da 7 yıl önce sağlık raporunun gerekli şartları sağlamadığı gerekçesiyle ölen babasından aldığı maaşı kesilen yürüme engelli 62 yaşındaki Selahattin Gözütok, harabeye dönen evde yaşam mücadelesi veriyor.Camları kırık,...

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2016 11:53
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2016 11:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bartın’da 7 yıl önce sağlık raporunun gerekli şartları sağlamadığı gerekçesiyle ölen babasından aldığı maaşı kesilen yürüme engelli 62 yaşındaki Selahattin Gözütok, harabeye dönen evde yaşam mücadelesi veriyor.
Camları kırık, harabe görünümlü evde hayatını sürdürmeye çalışan 62 yaşındaki Selahattin Gözütok, devletin kendisine sahip çıkmasını istedi. Dermek çatma evde yaşam mücadelesi veren Gözütok, “Sakat olduğum için bu zamana kadar hiç evlilik yapmadım. Bu evde kendim yaşıyorum. Komşularım yemek getirip veriyorlar. Eş dost yardımı ile ayakta durmaya çalışıyorum” dedi.
Engelli raporu ile 14 ay süreyle ölen babasının maaşını aldığını fakat maaşın sonradan kesildiğini kaydeden Gözütok, “2005 yılında annem öldüğünde sakatlık raporumla babamın maaşını almaya başladım. Daha sonra 2008 yılında beni kontrole çağırdılar. Zonguldak’a gönderdiler. Tam 1,5 sene Zonguldak’a git gel yaptım. Orada yapılan tetkiklerde yüzde 62 rapor aldım ama maaşım durduruldu. Ondan sonra avukat tuttum, çok uğraştık ama bir sonuç elde edemedik. Allah’ım kimseyi bu duruma düşürmesin. Devletimizden yardım bekliyorum. Kocasından boşanıp hileyle babasının maaşını alanlar var. Ama nedense ben mağdur oldum. Şurada birkaç yıllık ömrüm kaldı. Yüzde 62 raporum var. Babamın maaşını bana verseler ne olurdu? İllaki ölmem mi lazım? Sürünerek mi gitmem lazım?” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da seslenen Gözütok, “Cumhurbaşkanımız çok güzel işler yapıyor. Bana da bir el atsa olmaz mı? Benim sorunumla da ilgilensin. Sadece bunu istiyorum” dedi.
Gözütok’un komşusu Nevzat Gözütok ise, “Her şey ortada, durumu belli. Parasal olsun, sağlık yönünden olsun sorunlar yaşıyor. Çözüm bulunması lazım” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.