Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Engelli Sarayındaki Tatbikat Filim Sahnelerini Aratmadı

Bağcılar’da bulunan Engelliler Sarayında düzenlenen Afet Acil Durum Tatbikatında heyecanlı sahneler yaşandı. Tatbikatta 7.2 şiddetindeki deprem sırasında çıkan yangın sebebiyle binayı duman sardı. İçeride mahsur kalan engelli kursiyerlerin...

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2016 16:04
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2016 16:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bağcılar’da bulunan Engelliler Sarayında düzenlenen Afet Acil Durum Tatbikatında heyecanlı sahneler yaşandı. Tatbikatta 7.2 şiddetindeki deprem sırasında çıkan yangın sebebiyle binayı duman sardı. İçeride mahsur kalan engelli kursiyerlerin kurtarılması için harekete geçen YARKUR ve AFAD ekipleri başarılı bir kurtarma operasyonuna imza attı. En üst katta mahsur kalan engelliler ipli istasyon vasıtasıyla kurtarılırken, filim sahnesini aratmayan görüntüler ortaya çıktı.
Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı, Engelliler Haftasında farklı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Bağcılar Belediyesi, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Yıldız Arama ve Kurtarma Derneği (YARKUR) ortaklığında düzenlenen tatbikatta, 200 engelli kursiyer ile yakını ekipler tarafından kısa sürede tahliye edildi. Yangın sebebiyle yoğun duman atında kalan binanın üst katında mahsur kalan engellilerin ipli istasyon vasıtasıyla kurtarılması filim sahnelerini aratmadı. Program ilk olarak Afet Acil Durum Kursuna katılan 320 kursiyere Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı tarafından sertifika verilmesiyle başladı.
Çağırıcı, yaptığı konuşmada, Bağcılar ailesi olarak Engelliler Sarayı gibi ülkemizde benzeri olmayan bir tesise sahip olduklarını hatırlattı. Engelliler Sarayı kapsamında örnek bir tatbikatı gerçekleştirdiklerini söyleyen Çağırıcı, “Afetin ne zaman geleceğini bilmiyoruz. Bu amaçla afetten korunmak için bilincin gelişmesi ve afet anında ne yapılması gerektiği önem kazanıyor. Alınacak önlemle afet anında ortaya çıkabilecek büyük zararların önüne geçilebilir” dedi. Tatbikatın örnek bir çalışma olduğunun altını çizen Çağırıcı, “Allah (c.c.) ülkemizi büyük afetlerden korusun. Hayatın bir gerçeği olan afete karşı tedbir almak zorundayız. Bu amaçla gerçekleştirdiğimiz bu başarılı tatbikatta emeği geçen herkesi kutluyorum” şeklinde konuştu.
“İPLİ İSTASYON VASITASIYLA EN ÜST KATTAN TAHLİYE GERÇEKLEŞTİRİLDİ”
Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayında düzenlenen afet tatbikatı ‘siren’ sesiyle başladı. Yarkur Başkanı Göksel Çevirgen, İBB İtfaiyesi Bağcılar Grup Amiri Orhan Gurbetoğlu’nun da katıldığı tatbikatta 42 kişilik AFAD ve YARKUR ekibi görev yaptı. Alt katlarda mahsur kalan engelli kursiyerlere en kısa sürede ulaşmak amacıyla harekete geçildi. İlk olarak zemin kattaki engelli kursiyerler refakatçiler eşliğinde dışarı çıkarıldı. Donanımlı ekipler, bu sırada orta ve üst katlarda mahsur kalanlara ulaşmaya çalıştı. Orta kattakilerin acil tahliye sandalyesi ve görme engelliler için yapılan özel zilli halat vasıtasıyla tahliyesi yapıldı. Üst kattaki engellilere ulaşan ekipler ipli istasyon vasıtasıyla engellileri beşinci kattan halatla sağ salim bina dışına çıkarmayı başardı. İpli istasyonlu kurtarmada mahsur kalan bir kişiye YARKUR üyesi Ayşe Akyol eşlik etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.